Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ

Με εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Βασίλη Σεβαστή, συναντήθηκε ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάππης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός και ιδιαίτερα η νεολαία, όπως το ότι όλο και λιγότεροι νέοι γυμνάζονται κάθε χρόνο. Και τονίστηκε πως η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες, βάσει επιστημονικών ερευνών, με τα περισσότερα προβλήματα παχυσαρκίας στις μικρές ηλικίες. Και αυτό είναι ενδεικτικό του τέλματος στον οποίο έχει φτάσει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Ακόμα έγινε λόγος για το ντόπινγκ και την ανάγκη θωράκισης από αυτό, για το σχολικό αθλητισμό και την ανάγκη στήριξής του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε με ευχαρίστηση στην πρόσκληση του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και είχαμε μια πολύ χρήσιμη για εμάς, ελπίζω και για τους συνομιλητές μας, συζήτηση επάνω στα υπαρκτά δομικά και άλλα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Εκφράσαμε τις θέσεις μας, περιγράψαμε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ΣΕΓΑΣ και βεβαίως συζητήσαμε και τα ζητήματα εκείνα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού και να δώσουν και κάποιες προοπτικές, για τη νεολαία κυρίως».

Από την πλευρά του ο Θ. Λιάππης ανέφερε: «Η συνάντηση με το ΣΕΓΑΣ γίνεται στα πλαίσια μιας σειράς συναντήσεων που οργανώνει το Αθλητικό Τμήμα της ΚΕ με φορείς του Αθλητισμού, προκειμένου να καταγράψουμε ακόμα καλύτερα την εικόνα στο χώρο. Αλλά και να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και γνώμες για προβλήματα που αφορούν τον Αθλητισμό.

Επομένως θέλουμε να κάνουμε - και με αφορμή αυτές τις συναντήσεις - μια πιο βαθιά συζήτηση για το τι συμβαίνει στο χώρο και κυρίως να προβληθούν στόχοι με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Και στον κλασσικό αθλητισμό αλλά και σε όλα τα αθλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μονοπώλια που κυριαρχούν στο χώρο αλλάζουν ακόμα και τους κανονισμούς των αθλημάτων. Προκειμένου να υπηρετήσουν το θέαμα, που φέρνει κέρδη. Ο αθλητισμός είναι σήμερα μια τεράστια βιομηχανία θεάματος που βάζει τους λίγους να τρέχουν, ακόμα και με κόστος τη ζωή τους. Είναι τα φαινόμενα ντόπινγκ. Ολα γίνονται για το ρεκόρ και την επίδοση... Με τους πολλούς στην εξέδρα. Θεατές, να καταναλώνουν προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων που λυμαίνονται το χώρο. Για εμάς, μια κοινωνία είναι αθλητικά πετυχημένη, όταν διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ώστε όλοι να ασκούνται. Ωστε η σωματική άσκηση να είναι δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ