Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Στο επίκεντρο οι ανάγκες των εργαζομένων

Στις ταξικές δυνάμεις εμπιστεύτηκαν ακόμα μια φορά το «τιμόνι» της Ομοσπονδίας τους οι λογιστές

Στις ταξικές δυνάμεις εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά την Ομοσπονδία τους οι αντιπρόσωποι του 24ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, με την ΕΣΑΚ να καταλαμβάνει τις 8 από τις 11 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο συνέδριο πήραν μέρος 65 αντιπρόσωποι (εκλεγμένοι 67). Ψήφισαν 65 (έγκυρα 61 και 4 άκυρα) και έλαβαν: ΕΣΑΚ: 43 ψήφους και 8 έδρες (είχε 8) στο ΔΣ. ΠΑΣΚΕ: 8 ψήφους και 1 (2) έδρα. ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 5 ψήφους και 1 (0) έδρα. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 5 ψήφοι και 1 (1) έδρα. Την έδρα του ενός αντιπροσώπου για τη ΓΣΕΕ κατέλαβε η ΕΣΑΚ.

Οι παρεμβάσεις των συνέδρων στάθηκαν στα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όπως η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τα προβλήματα της νεολαίας και της εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας, η μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα ιδιαίτερα κλαδικά προβλήματα και αιτήματα, κλπ. Κοινή διαπίστωση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων ήταν ότι απέναντι στη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών μόνο ο κοινός, ενιαίος, συντονισμένος, ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία που συμμετέχει ενεργά στο ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν, μαζικά, αποφασιστικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σε όλη τη χώρα στις 24 του Νοέμβρη.

Ενα από τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ήταν και η οργανωτική ανάπτυξη της Ομοσπονδίας. Οπως, άλλωστε, και εισηγητικά σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρελάς, «η οργανωτική κατάσταση στο χώρο των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων δεν είναι αυτή που έχει ανάγκη σήμερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα μπρος. Σε όσους συλλόγους δουλεύουμε με μεθοδικότητα και στόχους, έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Συγκροτούμε επιτροπές, συνδέσμους με τα σωματεία. Ανάλογες επιτροπές ειδικά στις μεγάλες πόλεις θα πρέπει να συγκροτούμε και κατά συνοικία». Ηδη, όπως αναφέρθηκε και στο συνέδριο, στα θετικά βήματα περιλαμβάνεται η δημιουργία τεσσάρων τουλάχιστον συλλόγων στην επαρχία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι σύνεδροι ενέκριναν πέρα από το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και το νέο διεκδικητικό πλαίσιο για την ΣΣΕ του 2010, καθώς και πιο ειδικά αιτήματα που αφορούν τον κλάδο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ