Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Ακόμα στα «σχέδια επί χάρτου»

Αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο οι χρόνιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας

Μια βδομάδα πριν την έναρξη των εμβολιασμών κατά της «νέας γρίπης» και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των σχεδίων «επί χάρτου», καθώς αναδύονται με έντονο τρόπο οι χρόνιες ελλείψεις, κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ετσι, το βάρος των εμβολιασμών θα το σηκώσουν τα δημόσια νοσοκομεία και οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ, καθώς οι νομαρχίες και οι δήμοι μπορούν να οργανώσουν λίγα εμβολιαστικά κέντρα λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και πιστώσεων, όπως ανακοινώθηκε χτες μετά τη συνεδρίαση του Διατομεακού Συντονιστικού Οργάνου Υλοποίησης και Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της Γρίπης Α (Η1Ν1), που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να εντάξει όλους τους υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους στο σχέδιο αντιμετώπισης της «νέας γρίπης» και να ξεκινήσει πανελλαδικά και με κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας παρεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, στα ΚΑΠΗ, στο στρατό, στις φυλακές, στα ιδρύματα ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων, στους οίκους ευγηρίας, στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας, αλλά και σε χώρους που εργάζονται ή που ζουν (καταλύματα, σκηνές, πλατείες κλπ.) μετανάστες, πρόσφυγες, άποροι, άστεγοι, Τσιγγάνοι, τοξικοεξαρτημένοι. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, μετά τη συνάντηση, ο οποίος είπε ότι τα 27 κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν με προσωπικό που έχει συμβάσεις έργου, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν να εργάζονται όταν λήξουν οι συμβάσεις τους.

Ωστόσο, όταν στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι με «stage» και οι επικουρικοί γιατροί, η υπουργός, απλώς, κατέγραψε την πρόταση, παρά τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις για τα κρίσιμα ζητήματα των ΜΕΘ.

Κλείνουν σταθμοί και σχολεία

Μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων γρίπης έκλεισαν από χτες ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ηλιαχτίδα» και τα τμήματα Β1, Β3, Γ1 του Γυμνασίου και το Α2 του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου, ο παιδικός σταθμός «Β. Μπωντέν» στην Αθήνα. Αργά χτες το βράδυ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα κλείνουν 45 τάξεις σε 28 σχολεία, στην Αθήνα και στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Εβρου, Κιλκίς, Ημαθίας, Αχαΐας, Δωδεκανήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για μέτρα προστασίας από τη γρίπη στα σχολεία (2020-02-06 00:00:00.0)
Ανησυχητικές αποκαλύψεις για τον ιό και τα εμβόλια (2009-11-25 00:00:00.0)
ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ» (2009-09-03 00:00:00.0)
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ να διεκδικήσει το λαϊκό κίνημα (2009-08-02 00:00:00.0)
Διεκδίκηση άμεσων μέτρων δημόσιας υγείας (2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ