Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΛΙΟΥ
Υπέρ της πλήρους και σταθερής απασχόλησης

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου επισημαίνει την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο όνομα της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και διατυπώνει μια σειρά από αιτήματα, που έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους αυτής της επίθεσης.

Στο ψήφισμα σημειώνεται: «Στο όνομα της διαβόητης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, προωθούν μια σειρά μέτρα, μεταξύ των οποίων την κατάργηση του συνόλου των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα. Ακολούθως τονίζεται πως «η κατάργηση της μόνιμης δουλιάς, η κατάργηση του 8ωρου - 7ωρου, η ελαστικοποίηση της απασχόλησης με συμβάσεις οχτάμηνες, τετράμηνες, με μειωμένο και ακαθόριστο ωράριο την ημέρα, θα δημιουργήσουν όχι μόνο άνεργους αλλά και χιλιάδες μισοάνεργους, που η μισθολογική και ασφαλιστική τους αμοιβή θα είναι ανάλογη του χρόνου απασχόλησης».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία έως και βεβαιότητα πως το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θα ολοκληρώσει τους κυβερνητικούς στόχους, ανάμεσα στα άλλα, για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ασφαλίστρων για τους εργαζόμενους και μείωση για τους εργοδότες.

Με το ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου απαιτεί:

  • Πλήρη σταθερή απασχόληση, γενικευμένη εφαρμογή του 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Δημόσιο, δωρεάν για το λαό, σύστημα υγείας.
  • Δημόσια αναβαθμισμένη κοινωνική ασφάλιση.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, σύμφωνα με τις διευρυμένες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Ελεγχο των τιμών, μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων από τις αυξήσεις των καυσίμων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ