Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΕΜΠΩΝ: Την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης όλων των κατηγορουμένων για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη τον Απρίλη του 2003, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές, πρότεινε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Μαύρος, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την απόφαση να κατέβει ο σταυρός από τα σχολεία, με αφορμή προσφυγή Φινλανδής (με ιταλική υπηκοότητα), καθώς επηρεάζει τη θρησκευτική κατεύθυνση των μαθητών. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά το χαιρετισμό του επισήμανε ότι οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ μερικές φορές προκαλούν σχόλια που δεν συνάδουν με το περί δικαίου συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών!

ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗέβαλε τέλος στη ζωή του ένας 25χρονος, λίγο μετά τις 10 χτες το πρωϊ. Ο 25χρονος, σύμφωνα με μάρτυρες, πήρε φόρα και έπεσε στο κενό για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ενα υποκατάστημα τράπεζας, μία καφετέρια αλλά και τα γραφεία μιας χρηματιστηριακής εταιρείας, στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν χτες το μεσημέρι στόχος αγνώστων. Στις 2.15, περίπου 20 άτομα, οπλισμένα με βαριοπούλες και ξύλα, επιτέθηκαν στα παραπάνω καταστήματα και γραφεία, που βρίσκονται στις οδούς Τζορτζ, Ακαδημίας και Κλεισόβης, σπάζοντας τις τζαμαρίες.

ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 20 ετών και φυλάκιση δέκα μηνών, καταδικάστηκε χτες, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Γεωργιανός, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ