Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Εργαζόμενοι και νεολαία προετοιμάζουν το γιορτασμό

Τα επίκαιρα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ» αναβιώνουν κάθε χρόνο στις πύλες του ιστορικού ιδρύματος
Τα επίκαιρα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ» αναβιώνουν κάθε χρόνο στις πύλες του ιστορικού ιδρύματος
Η προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μέσα κι έξω από τα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για τους φορείς του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, του εργατικού κινήματος, τους φοιτητές - σπουδαστές, τους μαθητές. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 17 Νοέμβρη, με μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές πορείες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, έχουν ξεκινήσει οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Εορτασμού, που έχει την ευθύνη για τις τριήμερες εκδηλώσεις στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Κάλεσμα στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να αναπτύξουν πολύμορφη δράση για το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, απευθύνει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση της Εκτελεστική Γραμματείας του. Η κατάθεση στεφανιών, για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, στις 5.30 το απόγευμα, τόπος συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) και το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι και θα συμμετάσχει στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στο κάλεσμα του Συντονιστικού για συμμετοχή στην πορεία έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής δεκάδες σχολεία, μεταξύ των οποίων είναι: 3ο Λύκειο και 4ο Λύκειο Πετρούπολης, 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου, Πειραματικό Λύκειο και 3ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο Λύκειο Βύρωνα, 2ο Λύκειο Παπάγου, 9ο Λύκειο.

Στο Περιστέρι, με πρωτοβουλία σχεδόν όλων των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων της Χωράφας και των Συλλόγων Γονέων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 15 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου Χωράφας (συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Κάκτου).

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει την πρώτη μέρα στις 7 μ.μ. έκθεση με φωτογραφικό ιστορικό υλικό και προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. θα υπάρχει ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στο Πολυτεχνείο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Στέκι (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου).

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, εργατικά σωματεία και συνδικάτα θα κηρύξουν στάση εργασίας στα εργοστάσια, μαθητικά συγκροτήματα θα πραγματοποιήσουν συναυλία στην πλατεία Γεωργίου στις 12 το μεσημέρι, και στις 6 το απόγευμα θα γίνει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία από και προς το Πανεπιστήμιο, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθούν πορείες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια προς το παράρτημα του Πανεπιστημίου, όπου οι μαθητές θα καταθέσουν στεφάνι.

Στη Λάρισα, η κεντρική εκδήλωση του Πολυτεχνείου και η αντιιμπεριαλιστική πορεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Ταχυδρομείου, στις 6 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ