Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΜΕΝΙΔΙ
Προσπάθησαν παρεμπόδιση περιοδείας του ΚΚΕ

Περιοδεία σε νυχτερινά σχολεία έκανε χτες ο Γ. Πρωτούλης

Προβάλλοντας και υποστηρίζοντας τη γνωστή αντιδημοκρατική υπουργική απόφαση του 1985 (της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ξεθάβουν εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων), η οποία απαγορεύει τις ομιλίες πολιτικού περιεχομένου στα σχολεία, επιχείρησε χτες το βράδυ ο διευθυντής του Νυχτερινού Γυμνασίου και Λυκείου Ανω Λιοσίων να εμποδίσει την περιοδεία αντιπροσωπείας μελών της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος. Ο διευθυντής, μάλιστα, εξέφρασε χαρακτηριστικά, τη γενικότερη δυσφορία του για το ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόμοια προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης στα σχολεία είχε σημειωθεί και την περασμένη Παρασκευή στο Νυχτερινό Λύκειο της Παλλήνης όπου περιόδευσε Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.

Χτες, ο Γ. Πρωτούλης μίλησε στο διάλειμμα με τους καθηγητές ενώ την ίδια ώρα τα μέλη της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοινώσεις και κουβέντιασαν με τους μαθητές. Ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε στους καθηγητές, ότι πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά και αυτοί στην καλυτέρευση των συνθηκών, που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας, με ελαστικές σχέσεις και μεγάλη εργοδοτική εκμετάλλευση. Από τη πλευρά τους οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε προβλήματα που, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, τους εμποδίζουν να λειτουργήσουν εκπαιδευτικά.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε περιοδεύσει με τη αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στο 1ο Απογευματινό ΕΠΑΛ Μενιδίου. Στη συνομιλία που είχε με τους μαθητές του σχολείου αναδείχτηκε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο η αγωνία τους για το πρόβλημα των ναρκωτικών που μαστίζουν τη νεολαία της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο αυτό, καθώς όπως και ο Γ. Πρωτούλης ανάφερε στις συζητήσεις του με τους μαθητές, στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν και εργάζονται παιδιά εργατόκοσμου, που παλεύουν και τα ίδια καθημερινά για ένα μεροκάματο και το βράδυ πάνε σχολείο. Και γι' αυτό τους θέλουν και αποκομμένους από το εργατικό κίνημα. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα ακόμα περισσότερο η προσπάθεια του εργατικού ταξικού κινήματος σ' αυτούς τους χώρους, όπου ζουν και εργάζονται τα παιδιά της περιοχής, ώστε να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα διάφορα θεωρήματα περί χρήσης, διαχωρισμού ουσιών, αποποινικοποίησής τους κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ