Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Χωρίς σχεδιασμό και υποδομές στη μανία της πλημμύρας

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πλημμυροπαθείς περιοχές

Ο ποταμός Λούρος, που υπερχείλισε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις
Ο ποταμός Λούρος, που υπερχείλισε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις
Η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδιασμού για τη διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτων, οι σοβαρές και αδιαμφισβήτητες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές που θα προστατεύουν τις περιουσίες των κατοίκων, αποτυπώθηκαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ με το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη σε περιοχές του νομού που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε και συζήτησε με τους κατοίκους των Δήμων Λούρου, Θεσπρωτικού των Κοινοτήτων Κρανιάς, Τύριας, Πέτρας, Στρογγύλης. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες πλημμύρισαν σπίτια, ποιμνιοστάσια και συνολικά 4.000 περίπου στρέμματα καλλιεργειών με καλαμπόκι, τριφύλλι, κριθάρι και βρώμη, από την υπερχείλιση του ποταμού Λούρου, οι παραπόταμοι του οποίου δεν έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα τη μεταφορά φερτών υλικών και το φούσκωμα του ποταμού. Σημειώνεται ότι στην κοίτη του ποταμού υπάρχουν κλειστές πόρτες των ιχθυοκαλλιεργειών για εκκόλαψη γόνων και ψαριών, που αποτελούν επιπλέον παράγοντα υπερχείλισης, σε συνδυασμό με τα βουλωμένα φρεάτια και αυλάκια των γύρω αγροτικών δρόμων, τα μπαζώματα και την αυθαίρετη δόμηση. Ολα αυτά τα δεδομένα δημιουργούν ένα κράμα διαρκών κινδύνων.

Ο βουλευτής του Κόμματος σημείωσε πως το ΚΚΕ θα απαιτήσει την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στο 100% της παραγωγής. Ανέδειξε την ανάγκη οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής να δραστηριοποιηθούν για τη λήψη και επιβολή μέτρων που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία τους. Να διεκδικήσουν την εφαρμογή μιας υδατικής πολιτικής, που θα αφορά στην έρευνα, στην προστασία, στις χρήσεις και στην ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της επικράτειας, που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας. Να παλέψουν για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με ευθύνη του κράτους σε συνεργασία με τους τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ