Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ
Να συνεχιστεί η έρευνα διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Επικήρυξε τους δράστες που επιτέθηκαν με καυστικό υγρό στην Κ. Κούνεβα, η κυβέρνηση

Περαιτέρω ανάκριση για την επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές του Συμβουλίου κρίνουν ότι η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στο αρχείο, αλλά αντίθετα να συνεχιστεί η έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης με καυστικό υγρό, που δέχθηκε το Δεκέμβρη του 2008, η συνδικαλίστρια - καθαρίστρια. Να σημειωθεί ότι το βούλευμα λύνει την διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στον ανακριτή, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, και στον εισαγγελέα, ο οποίος θεωρούσε ότι πρέπει να γίνουν και άλλες ανακριτικές ενέργειες με στόχο να βρεθεί ο δράστης της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι για παραλείψεις στοιχειωδών ανακριτικών ενεργειών είχαν μιλήσει οι συνήγοροι της Κούνεβα, με έγγραφο υπόμνημά τους προς τις δικαστικές αρχές. Ανάμεσα σε άλλα επισήμαιναν την ανεπαρκή επιτόπια έρευνα, την αναζήτηση μαρτύρων στον τόπο της επίθεσης, παραλείψεις και καθυστερήσεις στην εργαστηριακή επεξεργασία, παραλείψεις στην έρευνα για την περιεκτικότητα του καυστικού υγρού, τους τρόπους κυκλοφορίας του στην αγορά και την ενδεχόμενη ύπαρξη παρόμοιων ειδών σε αποθήκες και άλλες πηγές προμήθειας της εταιρείας που δούλευε η συνδικαλίστρια, παράλειψη αναζήτησης προσώπων που είχαν κίνητρο για μια τέτοια δολοφονική ενέργεια, καμία διερεύνηση καταγγελιών μαρτύρων σχετικά με απειλές σε βάρος της κ.ά.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητά επίσης, στο πλαίσιο της ανάκρισης, να καταθέσει συμπληρωματικά και η ίδια η Κούνεβα, ώστε να εισφέρει στην έρευνα όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί.

Επικήρυξη των δραστών

Την απόφαση να επικηρύξει για 1 εκατομμύριο ευρώ τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της Κ. Κούνεβα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Με την επικήρυξη, η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ένα «φιλολαϊκό» προσωπείο, την ίδια στιγμή που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, στηρίζουν την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες (σ.σ. αυτό ισχύει και για τις εταιρείες καθαρισμού) ενώ ακριβώς αυτό δημιουργεί και πρόσφορο έδαφος ακόμα και για εγκληματική δράση σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ