Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΒ
Οι επενδυτές αξιώνουν πλήρη υποταγή!

Το μεγάλο κεφάλαιο αξιώνει να καρπωθεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που θα «εξοικονομηθεί» σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ! Αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση του προέδρου της ευρωπαϊκής οργάνωσης των βιομηχάνων BUSINESSEUROPE, Γ. Τούμαν, και του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου εξετάστηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αξιοποίησε τη συνάντηση για να εκτοξεύσει νέες αξιώσεις και απαιτήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενώ απειλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, κατάσταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πολιτικών στήριξης του κεφαλαίου, μίλησε για κόστος που πρέπει να επωμισθούν... όλοι. Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του ΣΕΒ, υποστήριξε ότι «κύριοι αντι-επενδυτικοί, αντι-αναπτυξιακοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά» είναι μεταξύ άλλων «και η αντίληψη που διέπει ορισμένες κοινωνικές ομάδες» σε συνδυασμό με τη «γραφειοκρατία, την πολυνομία, τη φορολογική αστάθεια». Ενθαρρυμένοι από την κυβέρνηση και ενδυναμωμένοι από τις παρεμβάσεις της Κομισιόν, οι μεγαλοβιομήχανοι δείχνουν το δρόμο της έντασης της εκμετάλλευσης και του αυταρχισμού εναντίον του λαϊκού κινήματος, παράλληλα με τη δική τους «άνευ όρων» στήριξη. «Τα δανεικά και τα ψέματα τέλειωσαν. Το κόστος που πρέπει να πληρώσουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας είναι μεγάλο και πρέπει να το επωμιστούμε όλοι, ο καθένας ανάλογα με τις πραγματικές του δυνατότητες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Το πώς εννοεί την «πληρωμή» έγινε σαφές στη συνάντηση, καθώς ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι «ο Ευρωπαίος και ξένος επενδυτής είναι απαραίτητοι σύμμαχοι για την εθνική ανάπτυξη (...) οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο για την υποδοχή, προώθηση και υλοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων». «Τσεκούρι» στα δικαιώματα των εργαζομένων και «χρυσές πιατέλες» για το μεγάλο κεφάλαιο είναι η συνταγή των μεγαλοβιομηχάνων. Η Ελλάδα «χρειάζεται να κρατήσει τις πόρτες ανοικτές για τους ξένους επενδυτές», δήλωσε ο Γ. Τούμαν, που έβαλε στη συζήτηση και το «καρότο» της υπόθεσης, συμπληρώνοντας ότι «το ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αποτελεί μια πρόκληση, που υπάρχει σε όλα τα κράτη της ΕΕ». Οσο για το ποιοι θα ελέγχουν τα πράγματα, ο Ευρωπαίος κεφαλαιοκράτης ήταν σαφής: «Η επιχειρηματική κοινότητα, μαζί με τους πολιτικούς μπορούν να κάνουν πολλά για την ευρωπαϊκή πρόοδο». Σε ερώτηση για τα απαραίτητα μέτρα ανάκαμψης, ο Γ. Τούμαν είπε ότι «χρειάζεται σταθεροποίηση της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ