Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ MIG
Προαναγγέλλει 850 απολύσεις

Παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» παίζουν όπως δείχνουν τα πράγματα Βγενόπουλος και κυβέρνηση με τον πρώτο να προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 850 εργαζομένων, εάν δεν αναλάβει την εκτέλεση των 24 επιδοτούμενων δρομολογίων προς τις νησιωτικές περιοχές και την κυβέρνηση να απαντά, διά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα ότι αναγνωρίζει στον Α. Βγενόπουλο το δικαίωμα να καθορίσει την τύχη των 850 εργαζομένων, ανάλογα με τις επιχειρηματικές του κινήσεις. Και όλα αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος της MIG, επαναλαμβάνει ότι ισχύουν ακόμα οι δηλώσεις του για συμμετοχή του κράτους στην εταιρεία, εφόσον το επιθυμεί η νέα κυβέρνηση, όπως διακήρυττε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή τον αποκλεισμό της «Olympic Air» από τον προσωρινό διαγωνισμό για την ανάληψη 16 επιδοτούμενων δρομολογίων έως τον ερχόμενο Μάρτη, ο Α. Βγενόπουλος - σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες - επιτέθηκε προσωπικά κατά του υφυπουργού Υποδομών Ν. Σηφουνάκη, κατηγορώντας τον για «ανεπάρκεια» στο θέμα των μεταφορών, σπεύδοντας, ωστόσο να διευκρινίσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, επειδή είναι καινούργια και θέλει κάποιο εύλογο χρόνο για να διαμορφώσει την πολιτική της.

Από την αρχή της συνέντευξής του, ο Α. Βγενόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι 850 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί στην «Olympic Air», αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση των πτήσεων στις 24 επιδοτούμενες γραμμές και πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους που συμμετείχε η εταιρεία στο διαγωνισμό με «διάθεση κοινωνικής προσφοράς», είναι να παραμείνουν «απασχολημένοι οι εργαζόμενοι, κάτι το οποίο τώρα δε θα συμβεί». Ξεκάθαρα ο Α. Βγενόπουλος προαναγγέλλει και νέες απολύσεις στην αεροπορική του εταιρεία (ήδη η εργοδοσία έχει προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις από την περασμένη βδομάδα), αν «δεν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής» και αν «κάποιος από μηχανής θεός αποφασίσει να καθορίσει μια πολιτική που να συνάδει με την αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων». Ο Α. Βγενόπουλος, αν και ξεκάθαρος στο θέμα των απολύσεων, εντούτοις, έσπευσε να δηλώσει προκλητικά ότι όποιος «τολμήσει» να τον κατηγορήσει ότι επιδιώκει επιχειρηματικό όφελος, θα πρέπει «να ντρέπεται», αφού η εταιρεία του για να εξασφαλίσει την εργασία τους, δέχεται να αναλάβει για λίγους μήνες, χωρίς επιδότηση, την εκτέλεση ορισμένων επιδοτούμενων δρομολογίων.

Κατά τον Α. Βγενόπουλο, στο διαγωνισμό που ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για 15 επιδοτούμενες γραμμές, τις εταιρείες «Athens Airways» και «Sky Express», με επιδότηση 2,2 εκατ. ευρώ για τέσσερις μήνες, η «Olympic Air» έκανε προσφορά, χωρίς να ζητά επιδότηση, ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ ζητούσε μόνο το κόστος. Με ανακοίνωσή της η ΥΠΑ, αναφέρει ότι η προσφορά της «Olympic Air» για τις οκτώ γραμμές για τους τέσσερις επόμενους μήνες, ήταν 5.902.013 ευρώ, ποσό μεγαλύτερο κατά 1,1εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ