Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΑ»
Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας ζητά το ΚΚΕ

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος

Αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων ο όμιλος Καμπέρου στην Πάτρα έκλεισε την εφημερίδα «Ημέρα» αφήνοντας στο δρόμο 53 εργαζόμενους, αμέσως μετά την κήρυξη απεργίας από την τοπική Ενωση Συντακτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις τον τοπικό Τύπο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης των εργαζομένων που απολύθηκαν.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και είπε ότι στις 16 Νοέμβρη έγινε τριμερής συνάντηση υπουργείου, εργαζομένων και ιδιοκτήτη, η οποία κατέληξε σε συμφωνία. Με βάση αυτή θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την επανέκδοση της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και μέσα σε 20 μέρες θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους. Ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να καταβληθούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλες οι υποχρεώσεις του συγκεκριμένου εργοδότη.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι οι εργοδότες αυθαιρετούν πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων και στη συγκεκριμένη περίπτωση με πρόσχημα την απεργία ο όμιλος Καμπέρου έκλεισε την εφημερίδα τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους και απαγορεύοντας στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία.

Μάλιστα, συνέχισε, ο εν λόγω όμιλος εκβιάζει για νέα χρηματοδοτικά πακέτα και νέες χαριστικές παροχές και τόνισε ότι «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι ο όμιλος θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα». Για αυτό τόνισε πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα προκειμένου να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και κατέληξε: «Το βασικό ζήτημα είναι τι θα κάνει κυβέρνηση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί δημόσιοι οργανισμοί που έχουν γραφεία Τύπου. Ας βάλετε εκεί αυτούς τους ανθρώπους και όχι να υπάρχουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι που κάνουν τέτοιου είδους εργασίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ (2011-01-25 00:00:00.0)
Εμπαίζουν τους εργαζόμενους (2009-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-11-11 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στις 50 απολύσεις (2009-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ