Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΗΜΕΡΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Σε νέα πρόκληση προς την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ προχώρησε ο όμιλος Καμπέρου στην Πάτρα που έχει στην ιδιοκτησία του μεταξύ άλλων και την εφημερίδα «Ημέρα». Ο όμιλος Καμπέρου αμέσως μετά την κήρυξη απεργίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ για να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις στον τοπικό Τύπο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν, εκβιαστικά κήρυξε λοκ-άουτ, έκλεισε την εφημερίδα και απέλυσε τους 53 εργαζόμενους. Ο όμιλος Καμπέρου πήρε θάρρος από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις προγραμματικές εξαγγελίες της και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του δίνουν οι νόμοι που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους Ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε ν' αποζημιωθούν άμεσα οι απολυμένοι, να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα μηνών και τα ασφάλιστρα στα Ταμεία τους αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι να έχουν δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας και πάγωμα όλων των δανείων των απολυμένων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η ανάπλαση της τάφρου και των χώρων που συνδέονται και συνορεύουν με αυτή θεωρείται ένα έργο βασικό για την υγεία και την προστασία των κατοίκων. Μέχρι σήμερα, παρά τις προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ) δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία, με αποτέλεσμα ένα σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο να παραμένει ανενεργό. Η τεχνητή διώρυγα της περιφερειακής τάφρου κατασκευάστηκε την περίοδο 1955-1958 και μαζί με το Δενδροπόταμο αποτελούν τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα της πόλης. Τα επικίνδυνα σημεία τα οποία ξεχωρίζουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι τα ακόλουθα: Η γέφυρα επί της Οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, η Μαλακοπή, η περιοχή Μάκρο, η Οδός Μ. Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Ελβετίας και η περιοχή του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος». Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου Ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, για την αντιπλημμυρική προστασία του Νομού Θεσσαλονίκης και την ανάπλαση της περιφερειακής τάφρου σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΡΘ.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «PORTO RIO» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Σε 10 απολύσεις προχώρησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Porto Rio» στην Πάτρα, που ανήκει στην εταιρεία «Star Hotel», με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση. Ο ίδιος όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του 5 ξενοδοχεία και 1 εταιρεία κέτερινγκ και πρόσφατα προχώρησε στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Porto Rio». Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος και Νίκος Μωραΐτης Ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, για την προστασία των ανέργων, την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας και ο χρόνος ανεργίας να προσμετρηθεί συντάξιμος, για δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πάγωμα όλων των δανείων των απολυμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ