Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ
Αξίωσε υποταγή των απεργών στο δικαστικό φιρμάνι

Τη δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία στον ΟΛΠ αξιοποίησε χτες η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει την απαίτησή της για «ανοιχτά λιμάνια», ώστε να προχωρήσει στην πράξη η Συμφωνία ιδιωτικοποίησης. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι: «Είμαστε υποχρεωμένοι, ως μια κυβέρνηση που σέβεται τη συνέχεια του κράτους,να σεβαστούμε αυτήν τη σύμβαση».

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι αυτή «είναι ένα δεδομένο (...) και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, σαφώς και τα συνυπολογίζουμε».

Η ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των λιμενεργατών χρησιμοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία έχει όρια. Οπως υποστήριξε, «κάθε Ελληνας πολίτης πρέπει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Και νομίζω ότι και οι εργαζόμενοι έχουν την υπευθυνότητα να σεβαστούν την απόφαση». Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιδίωξε αφ' ενός οι λιμενεργάτες να σπάσουν την απεργία και να αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αφ' ετέρου να διαποτιστεί στο σύνολό της η εργατική τάξη με τη λογική της υποταγής στις αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων για τους απεργιακούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ