Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΒΓΑ»
Εβγαλαν πρώτη τη ΔΑΣ

Οι κάλπες ανέδειξαν την εμπιστοσύνη των εργατών στις ταξικές δυνάμεις

Στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» εμπιστεύτηκαν το τιμόνι του επιχειρησιακού τους σωματείου οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ, σημειώνοντας σημαντική νίκη μέσα σε συνθήκες όξυνσης της επιθετικότητας της μεγαλοεργοδοσίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών καταγράφουν ταυτόχρονα την ηχηρή απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι στη συμβιβαστική στάση και τακτική που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ).

Συνολικά ψήφισαν 164 εργαζόμενοι (από 130) σε σύνολο 188 μελών του σωματείου - η ΔΑΣ έλαβε 85 ψήφους και εκλέγει 4 έδρες στο νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 69 ψήφους και 3 έδρες. Για την Ομοσπονδία η ΔΑΣ εξέλεξε 3 αντιπροσώπους και η ΕΚΕ 2, ενώ από 1 αντιπρόσωπο εξέλεξαν οι παρατάξεις για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε ενιαίο ψηφοδέλτιο και η ΕΚΕ είχε καταλάβει επτά έδρες.

«Η νίκη της ΔΑΣ, είναι μια πολύ σημαντική νίκη που αφορά όλους τους εργαζόμενους και σηματοδοτεί την απόφασή τους να βάλουν φρένο στην εργοδοτική επίθεση, η οποία αυξάνεται το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία», σημείωσε στον «Ρ», ο Μανώλης Καρατούσας, στέλεχος της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ