Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ - «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
ΟΧΙ στη νέα τσιμεντοποίηση

Τον κίνδυνο το τρίγωνο πρασίνου στην οδό Ερεχθέως να τσιμεντοποιηθεί αν η δημοτική αρχή Πειραιά ενδώσει στις πιέσεις των ιδιοκτητών επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Κώστας Τζατζάνης και Ελένη Παπαδοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πειραιάς - Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Λαμπρόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής στην οδό Παπαναστασίου, Ερεχθέως και Λασιθίου, την προηγούμενη δεκαετία και παρά τις παλινδρομήσεις του Δήμου Πειραιά, το γιαπί της ουσιαστικά παράνομης και προκλητικής τσιμεντοποίησης σταμάτησε και τα γύρω δέντρα κάνουν ακόμα φιλότιμες προσπάθειες να το κουκουλώσουν.

Φιλότιμες προσπάθειες κάνουν και οι ιδιοκτήτες που έχουν βρει συνεργό τουλάχιστον την αδιαφορία του Δήμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ για να το τσιμεντοποιήσουν.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ και της «Πειραιάς-Αναγέννηση», εκτός από τα άλλα εκφράζεται και με την πλήρη παραμέληση της περιοχής και του διπλανού θεσμοθετημένου χώρου πρασίνου, που ανήκει στη Δήμο και που τμήμα του φαίνεται πως καταπατάται και σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή, επισημαίνουν, θα είναι επιπλέον ένοχη σήμερα στον Πειραϊκό Λαό αν ενδώσει στις πιέσεις των ιδιοκτητών και δώσει την άδεια οικοδόμησης. Οφείλει άμεσα να ανανεώσει την απόφαση που ισχύει εδώ και δεκαετίες για να μείνει ο χώρος πράσινο. Στην ίδια ενοχή, αν όχι περισσότερο, ενέχεται και ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας που οφείλει να εξετάσει άμεσα το φάκελο της σκανδαλώδους μετατροπής του χώρου πρασίνου σε οικοδομήσιμο το 2003.

Τέλος καλεί τους κατοίκους να συστρατευτούν σε κοινό αγώνα, ώστε να αποτρέψουν το νέο αυτό τερατούργημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ