Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΙΡΑΝ
Ενίσχυση των διμερών σχέσεων

ΛΑ ΠΑΣ.--

Με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την υπογραφή σειράς οικονομικών και πολιτικών συμφωνιών έφτασε χθες το πρωί - τοπική ώρα - ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στη Βολιβία, δεύτερο σταθμό της περιοδείας στη Λατινική Αμερική.

Η επίσκεψη και η υπογραφή των συμφωνιών, ουσιαστικά, αποτελούν συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2007, με την υπογραφή σειράς συμφωνιών ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το «Τελεσούρ», ο Πρόεδρος του Ιράν θα επισκεφτεί το Ελ Αλτο και θα συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός νοσοκομείου και ενός κέντρου αιμοδιάλυσης που σε δεύτερο επίπεδο χρηματοδοτείται από το Ιράν, όπως και ένα ακόμη κέντρο αιμοδιάλυσης στην πόλη Κοτσαμπάμα. Επίσης, οι δύο πρόεδροι αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες που περιλαμβάνουν τη σύσταση θυγατρικής της κρατικής ιρανικής πετρελαϊκής εταιρείας «Nioc» στη Βολιβία, τη δημιουργία εργοστασίου γάλακτος, αλλά και ενδεχομένως τη σύναψη συμφωνιών για αγορά γεωργικών προϊόντων, όπως και ειδών κλωστοϋφαντουργίας.

Ο Πρόεδρος του Ιράν αναμενόταν να αναχωρήσει αργά το βράδυ χθες από τη Βολιβία με προορισμό τη Βενεζουέλα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, περιοδεία που ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Βραζιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ