Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΒ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει!

Ηχηρή απάντηση στον αντικομμουνισμό - σκοταδισμό που ξετυλίγεται στα σχολεία

«Ελα μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να είναι ο εργαζόμενος λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός». Οι Mαθητικές ΟΒ Πετρούπολης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση, το Σάββατο 28 του Νοέμβρη, στις 7 το βράδυ, στα γραφεία της Οργάνωσης (25ης Μαρτίου και Εθνικής Αντιστάσεως).

Οι Μαθητικές ΟΒ επιλέγουν να απαντήσουν και με αυτό τον τρόπο στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα που εκτυλίσσεται με διάφορες μορφές και στα σχολεία, προκειμένου να πεισθούν τα παιδιά των εργατών ότι ο κόσμος που ζουν δεν αλλάζει και πρέπει να είναι υποταγμένα στη «νέα τάξη πραγμάτων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες στο 4ο Λύκειο Πετρούπολης, όπου κλήθηκε δημοσιογράφος - που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλβανία - να μιλήσει για το ρατσισμό. Αλλά, τελικά ...«έγινε διάλεξη 4 διδακτικών ωρών από το δημοσιογράφο για το σοσιαλισμό, που παρουσιαζόταν σαν αυταρχικό καθεστώς, που φυλάκιζε, εξόριζε ανθρώπους. Το ΚΚ Αλβανίας αποκαλούνταν κοροϊδευτικά ως "μητέρα", ενώ οι κομμουνιστές ως κυβερνητικοί πράκτορες σε κάθε σπίτι και δουλειά», υπογραμμίζεται στην καταγγελία των Μαθητικών ΟΒ Πετρούπολης. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κάποιοι μαθητές θέλησαν να εκφράσουν αντίλογο, ρωτώντας συγκεκριμένα πράγματα (η Παιδεία, η στέγη ήταν δωρεάν για όλους; Η δουλειά ήταν δικαίωμα για όλους; Το θέμα της εκδήλωσης είναι ο σοσιαλισμός ή ο ρατσισμός;) δέχτηκαν τις επιπλήξεις από μερίδα εκπαιδευτικών για ...ασέβεια προς τον προσκεκλημένο!

«Μιλάνε για το σοσιαλισμό ως ένα ανελεύθερο καθεστώς. Ας μας πουν ποια ελευθερία αναγνωρίζει ο καπιταλισμός; Αναγνωρίζει την ελευθερία του καπιταλιστή να απολύει, να μειώνει μισθούς, να κλέβει ασφαλιστικά ταμεία. Μας παρέχει την "ελευθερία" να πληρώνουμε την Παιδεία, την Υγεία, να αγοράζουμε ναρκωτικά. Την ίδια ώρα απεργίες κρίνονται συνεχώς παράνομες, μαθητές περνάνε την είσοδο μαθητοδικείων για κινητοποιήσεις που κάνουν, θέτουν σε ισχύ το "φάκελο του μαθητή" όπου θα καταγράφεται όλη η δράση του και θα παραδίδεται κατευθείαν στον εργοδότη του. Πραγματική ελευθερία δεν μπορεί να υπάρχει όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ελευθερία στη γνώση, στον πολιτισμό, ελευθερία για ξεδίπλωμα της προσωπικότητας ενός ανθρώπου μπορεί να υπάρχει μόνο στο σοσιαλισμό, γιατί όλα αυτά θα παράγονται από τους εργάτες και θα τα καρπώνονται οι εργάτες», τονίζουν οι Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ