Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιμπεριαλιστικές φιέστες

Μέσα στην αγωνία τους, μπροστά στο δυνάμωμα και την άνοδο των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων των λαών για δημοκρατία και σοσιαλισμό, οι ιμπεριαλιστές καταφεύγουν σε λογής εκδηλώσεις - φιέστες συκοφάντησης των σοσιαλιστικών χωρών και του κομμουνιστικού κινήματος. Νομίζουν, έτσι, ότι θα αναχαιτίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις, το πλατύ ρεύμα αντίστασης στις αντιλαϊκές τους επιλογές. Επιστρατεύουν, για το σκοπό αυτό, όλα τα αποβράσματα, γκεσταπίτες και συνεργάτες των ναζί την περίοδο της Κατοχής, για να συκοφαντήσουν τα εργατικά κινήματα και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα και, πριν απ' όλα, την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Ετσι, στις 9 Νοέμβρη, όχι τυχαία, συγκεντρώθηκε στο Βερολίνο όλο το σκυλολόι των καπιταλιστικών χωρών για να τιμήσουν, λέει, και να γιορτάσουν με τυμπανοκρουσίες το γκρέμισμα του Τείχους. Εκεί, οικοδέσποινα, η γνωστή η Μέρκελ, ο πρωτεργάτης αυτού του αίσχους, ο χαμαιλέων Γκορμπατσόφ, οι Βαλέσα και Χάβελ, τσιράκια των ιμπεριαλιστών, ο Κολ και άλλοι πρωτεργάτες των ανατροπών. Ηταν εκεί και ο Πρόεδρος της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ, που, χωρίς ντροπή και αιδώ - προσβάλλοντας τα 20 και πλέον εκατομμύρια των Σοβιετικών που θυσιάστηκαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - βυσσοδομούσε κατά της σοβιετικής εξουσίας και του Στάλιν που έσωσαν τον κόσμο απ' τον κίνδυνο εξανδραποδισμού από τους φασίστες.

Ολοι μαζί, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, επιδόθηκαν στη συκοφάντηση του σοσιαλιστικού συστήματος, του υπαρκτού σοσιαλισμού και του κομμουνιστικού κινήματος.

Οσο κι αν τα αποσιωπούν, όμως, οι λαοί δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα ειδεχθή εγκλήματά τους: Πως διέλυσαν και βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία καταστρέφοντάς τη, σκοτώνοντας αθώους πολίτες - και τον Μιλόσεβιτς που αντιστάθηκε στο στημένο δικαστήριο της Χάγης. Πως, σήμερα, καταστρέφουν και αιματοκυλούν το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Δεν μπορούν να κρύψουν το τείχος που στήνει ο ιμπεριαλισμός στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και την Κύπρο, την κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων επί σοσιαλισμού.

Αυτοί είναι οι ιμπεριαλιστές που κόπτονται, δήθεν, για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά, στην πραγματικότητα, παλεύουν για την ασυδοσία του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα των λαών. Οι λαοί, και των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, αφυπνίζονται και αργά η γρήγορα θα δώσουν την απάντησή τους στους ιμπεριαλιστές.

Νταμπίκης Νίκος, αντιστασιακός

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται σε σχολεία οι «διδαχές» περί τείχους (2009-12-02 00:00:00.0)
Σύμβολο υπεράσπισης της ειρήνης και των εργατικών κατακτήσεων (2009-11-15 00:00:00.0)
«Συνέδριο» για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας (2009-10-15 00:00:00.0)
«Βγάζουν λάδι» τον καπιταλισμό (2009-09-02 00:00:00.0)
Οι λαοί θα υπερασπιστούν την ιστορία που έγραψαν με το αίμα τους! (2005-05-08 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός της ΝΕΤ (2000-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ