Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται σε σχολεία οι «διδαχές» περί τείχους

Μπορεί να έσβησαν τα φώτα από τις φιέστες των ιμπεριαλιστών για την επέτειο από το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου, όμως οι σχετικές διδαχές περί τείχους δε σταματούν στα σχολεία. Ο αντικομμουνισμός, η παραχάραξη της Ιστορίας, η λάσπη απέναντι στο σοσιαλισμό, βρίσκονται διαρκώς στην ημερήσια διάταξη των δασκάλων του σκοταδισμού, που έχουν αναλάβει το ρόλο να τσακίσουν από νωρίς στις νεανικές συνειδήσεις την αληθινή δύναμη του λαού, τη δυνατότητα που έχει να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να οργανώσει το δικό του κράτος.

Πρόσφατα ένα τέτοιο «μάθημα για το τείχος» έγινε στους μαθητές της Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Αρτας. Με μοίρασμα φωτοτυπιών και βιντεοπροβολή, οι μικροί μαθητές «διδάχθηκαν» ότι η Ανατολική Γερμανία ύψωσε το τείχος επειδή δραπέτευε χιλιάδες κόσμου από το έδαφός της προς τη δύση... και άλλα παρόμοια. Σε ανακοίνωσή του το ΝΣ Αρτας της ΚΝΕ καταγγέλλει το παραπάνω περιστατικό και τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι πελώριο ψέμα ότι η πτώση του τείχους ένωσε τους λαούς της Ευρώπης, ότι έφερε την ελευθερία. Σε αυτά τα 20 χρόνια υψώθηκαν πολλά τείχη μπροστά στους λαούς. Η ελευθερία που ήρθε είναι αυτή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, να διεξάγουν άδικους πολέμους, να επιδίδονται στο δουλεμπόριο εκατομμυρίων ανθρώπων, να θωρακίζουν τις δυνάμεις καταστολής, να καταστρέφουν το περιβάλλον».

«Επιβεβαιώθηκε - υπογραμμίζει το ΝΣ της ΚΝΕ - ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε, ήταν ανώτερο σύστημα, απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό. Γι' αυτό εκατομμύρια άνθρωποι αναπολούν το σοσιαλισμό. Πάνω απ' όλα ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε έδειξε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να νικήσουν και να λύσουν τεράστια προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ