Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζητούν μέτρα στήριξης

Τα στοιχεία μείωσης πληροτήτων και εσόδων για τα ξενοδοχεία της Αττικής, τα οποία παρατέθηκαν για άλλη μια φορά χτες, από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής Γ. Ρέτσο στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, πυροδότησαν μια ακόμη σειρά διεκδικήσεων για την ανάπτυξη υποδομών που ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τις τουριστικές δραστηριότητες στην Αθήνα. «Αντιμετωπίζουμε μια σκληρή πραγματικότητα», είπε για να βάλει στο στόχαστρο το καμποτάζ (που προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών), ζητώντας άμεση νομοθετική ρύθμιση για την άρση του, ενώ ζήτησε και ενίσχυση της προβολής, αλλά και επίσπευση της δημιουργίας ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου.

Για «τεράστια χρέη» που σχετίζονται με τον τουρισμό, έκανε λόγο η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Α. Γκερέκου, στην ομιλία της στη Γενική Συνέλευση και στα εγκαίνια της 41ης έκθεσης XENIA. Προανήγγειλε εξορθολογισμό των δαπανών, μιλώντας για κονδύλια που χάνονται σε στόχους αμφίβολης ανταποδοτικότητας, διαβεβαίωσε, ωστόσο, τους επιχειρηματίες ότι η προβολή είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου.

Παρουσιάστηκε και έρευνα σχετικά με την ικανοποίηση των πελατών των ξενοδοχείων, σύμφωνα με την οποία η μέση ημερήσια δαπάνη των επισκεπτών ανέρχεται σε 175 ευρώ, ενώ αξιολογείται πολύ χαμηλά η δαπάνη έναντι προϊόντος, με απλά λόγια οι τουρίστες εκτιμούν ότι πληρώνουν ακριβά για τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ