Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΠ - «COSCO»
Είναι «οικονομικά συμφέρουσα»...

...λέει τώρα ο εκλεκτός της κυβέρνησης Γ. Ανωμερίτης

Την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στην πολυεθνική «Cosco», επιβεβαίωσε χτες ο διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση παραχώρησης «οικονομικά συμφέρουσα». Η δήλωση έγινε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το διορισμό του Γ. Ανωμερίτη, όπου εξαρχής το ΚΚΕ δήλωσε ότι τον καταψηφίζει. Υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., λευκό ψήφισε η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αν και αρχικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει «λευκό» στη συνέχεια ...μετέβαλε τη θέση του ψηφίζοντας «κατά».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Ανωμερίτης, «το οικονομικό αντάλλαγμα της σύμβασης είναι ικανοποιητικό και το λέω ως οικονομολόγος». Θύμισε, μάλιστα, ότι «εμείς κάναμε τις πρώτες συνομιλίες για να έλθει η "Cosco" στην Ελλάδα», αφού «θέλαμε τους μεγάλους παίκτες», προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι η σύμβαση είναι σκάνδαλο. Είπαμε ότι μπορούσε να είναι διαφορετική».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής του Βέρα Νικολαΐδου, έκανε λόγο για συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ από τη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το θέμα της σύμβασης με την «Cosco» μαζί με την απόφαση το 2001 του Γ. Ανωμερίτη, ως υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, για επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών είναι οι λόγοι που το ΚΚΕ καταψηφίζει το διορισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ