Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ντελίβερι»

«

Καλώς ήρθε το δολάριο», ελπίζει να μπορέσει να αναφωνήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μαγεύεται όπως φαίνεται σε υπερθετικό βαθμό από το πράσινο χαρτονόμισμα, λόγω και της φόρας που έχει πάρει με την «πράσινη» οικονομία και ανάπτυξη.

Ετσι, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών. Εκεί, σύμφωνα με το υπουργείο, «θα αναπτύξει τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την άρση των αντικινήτρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Δε φτάνει που «παρέλασαν» τόσοι υπουργοί από το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για να εξηγήσουν πόσο συμφέρει γενικά τους ξένους και ειδικά τους Αμερικανούς να έρθουν στην Ελλάδα να «κονομήσουν», τώρα κάνουμε και «ντελίβερι»! Tο «πιάτο» περιλαμβάνει νέα κίνητρα, νέες χρηματοδοτήσεις, νέες ευκαιρίες για το μεγάλο κεφάλαιο. Οχι απλά για να κερδίσει από την έλευσή του στην Ελλάδα. Αυτό το κάνει και τώρα, εξάλλου. Αλλά για να κερδίσει ακόμη περισσότερα, όσα δε θα μπορεί να χαλάσει, να κερδίζει και να κερδίζει μέχρι να σκάσει.

Ας είναι καλά ο κάθε μεροκαματιάρης που δεν ξέρει αν θα μπορεί αύριο να πληρώνει το νοίκι, τις ΔΕΚΟ, το φροντιστήριο, το γιατρό ή και το σούπερ μάρκετ. Κι όμως! Από αυτόν θα πάρουν και τα νέα κέρδη....


Γ. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ