Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ
Επιδίδεται στην ... καταγραφή των προβλημάτων

Σε μία ακόμη ...προσχηματική συνάντηση καταγραφής των καταγεγραμμένων προβλημάτων των εργαζομένων στα ιδιωτικά ραδιόφωνα «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΒΗΜΑ FM» (πρώην CITY) και «ΘΕΜΑ FM» (πρώην «ALPHA») επιδόθηκε χτες η πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Για μία ακόμη φορά, ενώ τα προβλήματα στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ διογκώνονται, η πλειοψηφία ακολουθεί την τακτική της διαχείρισης των προβλημάτων, αντί να αντιδράσει δυναμικά με θέσεις συγκεκριμένες και συνολικές και να απαιτήσει την επίλυση των προβλημάτων.

Αν και η απόφαση του ΔΣ ήταν να γίνουν συνελεύσεις εργαζομένων στους τρεις σταθμούς, για να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με 24ωρη απεργία, αντί αυτών, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε «κοινή σύσκεψη» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Και μάλιστα στις 12 το μεσημέρι, ώρα που η δουλειά στα ραδιόφωνα είναι στο φόρτε της, με αναμενόμενη συνέπεια την ελάχιστη συμμετοχή, όπως και έγινε.

Μετά από τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς (και όχι μόνο - αφού η ίδια κατάσταση επικρατεί στις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς), τις απειλές για ...οικειοθελείς αποχωρήσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η πλειοψηφία του ΔΣ ήθελε να ενημερωθεί (για μία ακόμη φορά), να καταγράψει σε μία κόλλα χαρτί τα προβλήματα.

«Πάρτε επιτέλους αποφάσεις για δράση», είπαν με έντονη αγωνία, αλλά και αγανάκτηση εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη. Υπενθύμισαν ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γι' αυτά τα προβλήματα, ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει και ξανακαλέσει τους διευθυντές των σταθμών πολλές φορές. Υπενθύμισαν για άλλη μια φορά την απόφαση της εργοδοσίας του ΑΝΤΕΝΝΑ να απολυθούν ακόμη πέντε από τους 16 δημοσιογράφους που έχουν απομείνει, καθώς και ότι στο «ΒΗΜΑ FM» από την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν οι απολύσεις. Και απαίτησαν: «Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Αμέσως μετά συνεδρίασε το ΔΣ, αλλά ασχολήθηκε με το ...φλέγον θέμα της συγκρότησης του προεδρείου. Για άλλη μια φορά διαπίστωσαν ότι δε συμφωνούν στο θέμα αυτό, αλλά συμφώνησαν να ξανααποφασίσουν μια 24ωρη απεργία. Με συζήτηση κυριολεκτικά στο πόδι. Χωρίς πλαίσιο θέσεων απέναντι στα προβλήματα και συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργίες σε «SENTRA», «NITRO», «DERTI» (2012-05-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απολύσεις (2010-02-02 00:00:00.0)
Οικειοθελείς «αποχωρήσεις» (2009-11-10 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη κατά της εργοδοσίας (2008-06-11 00:00:00.0)
Νέο ΔΣ στην ΕΙΙΡΑ (2003-12-05 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η κόντρα διοίκησης - δημοσιογράφων (1999-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ