Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΜΑΝΙ
Ολοταχώς και «καθαρό» στα χέρια της COSCO

EUROKINISSI

Εχοντας εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών ηγεσιών στο λιμάνι, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, με επικεφαλής τον Γ. Ανωμερίτη, φαίνεται να ολοκληρώνουν την παράδοσή του στην COSCO, χωρίς άλλες «αναταραχές» και με «τακτοποιημένα» τα εργασιακά ζητήματα.

Μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, χτες, όπου εγκρίθηκαν οι παραιτήσεις και η νέα σύσταση του ΔΣ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Ανωμερίτη, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία επισημάνθηκε από τον πρόεδρο ότι ο διάλογος με τους εργαζόμενους, αλλά και με την ΣΕΠ (θυγατρική της COSCO) βρίσκεται σε «καλή πορεία» και ότι αναμένεται σύντομα να υπογραφεί ένα συμφωνητικό με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων το οποίο θα αποτελέσει συμπλήρωμα της ισχύουσας σύμβασης εργασίας.

Πρόσθεσε ότι θα απαιτηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για μια σειρά θέματα, μεταξύ των οποίων και η διαδικασία εθελουσίας εξόδου, μετατάξεων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των εργαζομένων, που θα ξεκινήσει από τον Ιούνη, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για τα νέα αφεντικά. Επίσης, την 1η του Ιούνη θα είναι έτοιμη και η προβλήτα ΙΙ.

Ο επικεφαλής του ΟΛΠ θέλησε να περιορίσει την πραγματική δυναμική και τα αιτήματα των εργαζομένων, που πάλεψαν για να μην παραδοθεί το λιμάνι στην COSCO, λέγοντας ότι δημιουργήθηκε «ανασφάλεια» επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε την προβλήτα Ι πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη. Τέλος, ανήγγειλε 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα και δημόσια προκήρυξη για τη στελέχωση διευθυντικών θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ