Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Οι αγώνες στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών

Σε απολογία καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, μαζί τους και στελέχη του ΚΚΕ, που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους για το δικαίωμα να ζουν σε υγιές περιβάλλον και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
Για άλλη μια φορά, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης καλούνται να απολογηθούν στα πλαίσια προανακριτικής εξέτασης που διεξάγει η ασφάλεια Κοζάνης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τις κινητοποιήσεις που έκαναν τον περασμένο Μάη ενάντια στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ, στη μόλυνση του περιβάλλοντος, στην ανεργία και άλλα προβλήματα.

Για απολογία καλούνται και στελέχη του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Μητσιάκος, νομαρχιακός σύμβουλος και η Ευδοξία Μωυσιάδου, μέλη της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλούνται να απολογηθούν για την κατηγορία της «παρακώλυσης κοινωφελών εγκαταστάσεων και άλλων», επειδή στην πραγματικότητα διέπραξαν το «αδίκημα» να εκφράσουν τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή δεν μας εκπλήσσει. Υπάρχει όλο το θεσμικό και νομικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφώσει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για να διώκει και να τιμωρεί κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις, εντολές προς τα αρμόδια όργανα να δρουν σε ανάλογη κατεύθυνση. Υπάρχει το γνωστό «φιρμάνι» του προηγούμενου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναγορεύονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις σε «τετελεσμένα αδικήματα». Υπάρχουν, σε τελευταία ανάλυση, το ίδιο το αστικό κράτος και οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τύπου ΔΕΗ ΑΕ που είναι εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.

Απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, των υπόλοιπων πληττόμενων χωριών και συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Να προτάξουν τις ανάγκες τους, υιοθετώντας το αίτημα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας. Να συσπειρωθούν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Μπορεί και πρέπει να δοθεί μια πρώτη ηχηρή απάντηση με την πανεργατική απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ