Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στη «Στοά του Βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5), τη Δευτέρα (7μμ) θα τιμηθεί η μνήμη και το έργο του ποιητή και δημιουργού των εκδόσεων «Ικαρος», Νίκου Καρύδη. Μιλούν οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Α. Δοξιάδης, Α. Ζέη, Ι. Ηλιοπούλου, Δ. Κακαβελάκης, Γ. Κοντός, Μ. Κυρτζάκη, Θ. Νιάρχος. Ποιήματα διαβάζουν οι Μ. Ναυπλιώτου, Κ. Κάππας. Ο Γ. Σπανός θα παίξει στο πιάνο μελοποιημένο ποίημα του Ν. Καρύδη, με ερμηνευτή τον Κ. Καράλη.

  • «Μηλίτσα της ανηφοριάς» τιτλοφορείται το αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, μουσικοθεατρικό δρώμενο που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (7μμ) το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99). 30μελής χορωδία παιδιών και ορχήστρα, με απαγγελίες και μουσικοθεατρική δράση θα παρουσιάσουν αποσπάσματα πέντε ποιητικών έργων του Ρίτσου.
  • Στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τη Δευτέρα (12.30μμ) θα παρουσιαστούν τα νέα θεατρικά έργα του Πάρι Τακόπουλου «Θου κύριε φυλακήν (ή Η νέα θηλυκή Καμπάλα)» και «Το γαμοπίλαφο (ή Περιμένοντας την Βήτα)». Θα μιλήσουν οι Χαρά Μπακονικόλα, Βασίλης Παπαβασιλείου, Αναστασία Λαμπρία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ