Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Απολυμένοι, απλήρωτοι και εκτός ... πλάνων της κυβέρνησης

Οριστικά «εκτός νυμφώνος» φαίνεται να αφήνει η κυβέρνηση τους 1.000 απολυμένους συμβασιούχους της παλιάς «Ολυμπιακής», οι οποίοι είναι στον...αέρα και απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς το υπουργείο Οικονομίας, «λύθηκε η εκκρεμότητα για την εξεύρεση των χρημάτων σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις εταιρείες της πρώην Ολυμπιακής, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση». Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είναι μια προσθήκη στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά χωρίς να προσδιορίζει από πού ακριβώς θα εκταμιευτούν τα κονδύλια που προορίζονται μόνο για το απολυμένο μόνιμο προσωπικό και όχι για τους απολυμένους συμβασιούχους.

Να σημειωθεί ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το νομοσχέδιο - προσθήκη που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, θα ψηφιστούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα προβλέπεται και η υποχρεωτική επίδειξη του δελτίου τεχνικού ελέγχου, για την έκδοση ασφαλιστηρίου στα οχήματα. Δηλαδή, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ασφαλίζουν μόνο όσα οχήματα διαθέτουν δελτίο τεχνικού ελέγχου από τα ιδιωτικά ή δημόσια ΚΤΕΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ