Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Ολοκληρώθηκαν χτες το βράδυ οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ). Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από μερίδα διευθυντών, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημόσια ΙΕΚ του Νομού Αττικής, όπου πάνω από 1.500 σπουδαστές στήριξαν με την ψήφο τους το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά ΙΕΚ, παράλληλα με την εκλογή του ΔΣ του Συλλόγου, συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες θα αποτελούν το «πόδι» του Συλλόγου στις σχολές και θα συντονίζουν, με βάση τις αποφάσεις του, τη δράση στα ΙΕΚ. Σήμερα Σάββατο αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψήφων και αύριο Κυριακή θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ, προκειμένου από Δευτέρα να δοθεί η μάχη στις γενικές συνελεύσεις μέσα στα ΙΕΚ για απόφαση συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης. Σε όλη τη διάρκεια των εκλογών, εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων βρέθηκαν σε πολλά ΙΕΚ, όπου αφού πρώτα έβαζαν φρένο στην τρομοκρατία των σχολαρχών, ενημέρωναν τους σπουδαστές για τη μεγάλη απεργία του ΠΑΜΕ.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι η κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ, δωρεάν χορήγηση όλων των συγγραμμάτων και κάλυψη όλων των εξόδων για τα αναλώσιμα, ίσα δικαιώματα και Ελληνες και μετανάστες σπουδαστές, κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ακόμη να γίνεται πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο σπουδών, με κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Δημόσιες και δωρεάν μεταλυκειακές σχολές, υψηλού επιπέδου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ