Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιλεκτικές αποζημιώσεις...

Με «μικροπακετάκια» κατ' εξαίρεση αποζημιώσεων, που φυσικά δε λύνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας, ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χτες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως θα καταβληθούν 44 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 2 ευρώ ανά δένδρο στους παραγωγούς βρώσιμων ελιών που έπαθαν ζημιά από πυρηνοτρήτη στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Πράγματι υπήρξαν ζημιές σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν είναι οι μόνες, ενώ μεγάλες ζημιές υπάρχουν επίσης και στις λαδοελιές σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Φαίνεται πως για αρχή προτιμήθηκε η Φθιώτιδα - εκλογική περιφέρεια της Μπατζελή - και οι πέριξ νομοί...

Παράλληλα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα αποζημιωθεί η προσβολή που υφίστανται οι μηλιές από φουζικλάδι στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Το πότε βέβαια θα δοθούν οι αποζημιώσεις αυτές, δεν το ανακοίνωσε. Ούτε επίσης τι θα γίνει με τις ζημιές που έχουν γίνει σε μια σειρά άλλες αγροτικές καλλιέργειες και δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ