Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Αποτελεσματικότερος «διάλογος» οι αγώνες!

Ανακοίνωση της Κίνησης, με αφορμή τη στάση της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ

Από πρόσφατη κινητοποίηση των ΕΒΕ Αθήνας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των ΕΒΕ Αθήνας
Την τακτική υποστήριξης του «κοινωνικού διαλόγου» και της αγωνιστικής αδράνειας, που υιοθετεί η πλειοψηφία στο ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) καταδίκασαν οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ στη συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Κυριακή, 13 του Δεκέμβρη. Στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΚΕΒΕ σημειώνει: «Η συνεδρίαση έγινε σε περίοδο όξυνσης της κρίσης και γενικευμένης αβεβαιότητας για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Σε περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα αντιλαϊκά μέτρα για το Ασφαλιστικό, το φορολογικό κλπ., μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ, της Συνόδου της Στοκχόλμης. Μέτρα περιστολής του εισοδήματος των εργαζομένων, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, χτυπήματος των συνταξιούχων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, επέλεξε να πάει στον κοινωνικό διάλογο, σαν αξιόπιστος συνομιλητής μαζί με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ και την κυβέρνηση. Πηγαίνει στο διάλογο αποδεχόμενη το ευρωενωσιακό πλαίσιο συζήτησης. Αποδεχόμενη με άλλα λόγια να συζητήσει για το πόσα και τι θα χάσουμε. Στόχος της είναι να έχει τη δική της συμβολή στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όχι τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ».

Καταδικάζοντας τη στάση της πλειοψηφίας, η ΔΗΚΕΒΕ σημειώνει ότι οι δυνάμεις της «έκαναν καθαρό ότι ο πιο αποτελεσματικός διάλογος είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Απέρριψαν την τακτική της πλειοψηφίας. Καταδίκασαν τη στάση αναμονής στην κυβερνητική πολιτική, που στόχο έχει να περάσουν τα μέτρα όσο γίνεται πιο ανώδυνα και να τα αποδεχτούν οι αυτοαπασχολούμενοι σαν αναγκαίο κακό. Εδειξαν ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αποτέλεσμα της επέκτασης των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της αγοράς που δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις που σήμερα οξύνονται με την οικονομική κρίση. Οτι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την κρίση των μονοπωλίων, ότι είναι αναγκαία μια άλλη πολιτική που θα παίρνει υπόψη της τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

Τέλος, η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι «μια τέτοια πολιτική μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την αγωνιστική δράση των λαϊκών στρωμάτων σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση», γι' αυτό και οι εκπρόσωποί της «έκαναν καθαρό ότι σ' αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουν το επόμενο διάστημα οι αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο των ΕΒΕ, μαζί με το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της εργατικής τάξης και της φτωχής και μικρής αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ