Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Εκτόξευση στα 3 δισ. ευρώ στο 11μηνο

Φέσια ύψους 11 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα !

Πάνω και από τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 11 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα (!), απογειώθηκαν στο 11μηνο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές. Τα φέσια στην αγορά πλήττουν πρώτα και κύρια τους αδύναμους κρίκους του συστήματος στους οποίους και μετακυλίονται τα «σπασμένα» και οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο στα κατάστιχα της «Τειρεσίας ΑΕ» προστίθενται καθημερινά και νέα ονόματα επαγγελματιών, πλάι σε αυτά των υπερδανεισμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών, που έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετα μέτρα και συνέπειες. Οι προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις, δήθεν προστασίας των δανειοληπτών, όχι μόνο δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα και περιεχόμενο, αλλά αντίθετα είναι πιο πίσω ακόμη και από τα όποια ισχύοντα μέτρα και ρυθμίσεις δικαστικής προστασίας ανήμπορων δανειοληπτών. Στην πραγματικότητα το προωθούμενο νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει τα συμφέροντα και την κερδοφορία του τραπεζικού κεφαλαίου στη σημερινή φάση της καπιταλιστικής κρίσης, βάζοντας τις τράπεζες συνεταίρους στο μισθό, τη σύνταξη, στο όποιο εισόδημα, των καταφανώς ανήμπορων δανειοληπτών, που θα ενταχτούν στη σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (Γενάρης - Νοέμβρης 2009) που συλλέγει η «Τειρεσίας ΑΕ»:

Ακάλυπτες επιταγές : Η αξία τους έφτασε σε 2,8 δισ. ευρώ (από 1,1 δισ. ευρώ πέρυσι) καταγράφοντας αύξηση 152,7%. Αντίστοιχα διαμορφώνεται και η κατάσταση σε ό,τι αφορά των αριθμό των τεμαχίων που σφραγίστηκαν από τις τράπεζες. Στο 11μηνο φέτος πλησιάζει τις 287.000, με αύξηση 180%.

Απλήρωτες συναλλαγματικές: Ξεπέρασαν τα 228 εκατ. ευρώ (από 157 εκατ. ευρώ) παίρνοντας αύξηση 45%. Σε αριθμό τεμαχίων ξεπέρασαν τις 138.000, εμφανίζοντας αύξηση 26%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ