Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έκαναν χτες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πρώην Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ), τον ΟΠΑΔ, για τα προβλήματα που έχουν το ΤΥΔΚΥ, ο ΟΠΑΔ και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Η υπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο ενημέρωσης. Προηγήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία του ΤΥΔΚΥ όπου μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων επισήμαναν ότι τα προβλήματα των Ταμείων και των εργαζομένων σε αυτά είναι απόρροια της αντιασφαλιστικής και γενικότερα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΙΚΑ: Καταβάλλεται σήμερα από το ΙΚΑ η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου, το δώρο Χριστουγέννων, καθώς και η Εκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εικοσιτετράωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Πειραιά πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, αντιδρώντας στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που αποφάσισε η δημοτική αρχή του Δήμου Πειραιά (ΠΑΣΟΚ) και αφορά τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τη διεύθυνση Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού. Σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε Γενική Συνέλευση.

ΚΕΠ: Απεργία ξεκίνησαν χτες και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκδικώντας μια σειρά θεσμικά και εργασιακά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ