Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μίλια μακριά από τα προβλήματα

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει για την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη η Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ). Την κινητοποίηση έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν η ΟΣΕΠ ΤΕΙ και οι πρόεδροι των ιδρυμάτων (οι τελευταίοι, μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα ιδρύματα την Παρασκευή για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση).

Μέχρι εδώ, όλα θα μπορούσαν να θεωρηθούν εύλογα και θετικά. Ποιος θα διαφωνήσει ότι τα ΤΕΙ αντιμετωπίζουν μύρια προβλήματα και ελλείψεις στις υποδομές τους, στο προσωπικό και το ίδιο το περιεχόμενο και το χαρακτήρα των σπουδών τους, αφού από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν καταδικαστεί (στο όνομα μάλιστα της «αναβάθμισής» τους) να είναι ιδρύματα β' κατηγορίας στο πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει και με δυναμικές ακόμα κινητοποιήσεις στο χώρο των ΤΕΙ, αν αναλογιστεί ότι το 65% των σπουδαστών τους αναγκάζεται να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν καν βιβλία αλλά σημειώσεις, ότι το 70% των εκπαιδευτικών τους είναι ωρομίσθιοι κ.τ.λ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση που αποφάσισε η ΕΕΤΕΜ και στηρίζουν πρόεδροι και καθηγητές των ιδρυμάτων, δεν ασχολείται με αυτά τα καυτά προβλήματα των ιδρυμάτων. Τα αιτήματα της κινητοποίησης όπως τα προσδιορίζει η ΕΕΤΕΜ είναι:

  • Επιμελητηριακή οργάνωση όλων των Ενώσεων πτυχιούχων ΤΕΙ ανά Σχολή. Δηλαδή, να μετατραπεί η ίδια η ΕΕΤΕΜ και άλλες αντίστοιχες ενώσεις αποφοίτων ΤΕΙ σε επιμελητήρια(!), λες και αυτό θα λύσει κάτι από τα προβλήματα των αποφοίτων...
  • Εκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα «επαγγελματικά δικαιώματα» που εκκρεμούν. Λες και η φιλολογική περιγραφή των επαγγελματικών περιγραμμάτων που κάνουν τα προεδρικά διατάγματα θα εξασφαλίσει στους εργαζόμενους αποφοίτους των ΤΕΙ αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα...!
  • Εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα ΤΕΙ. Δηλαδή, πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας που έχει καταδικάσει τα ΤΕΙ σε ιδρύματα β' κατηγορίας στο πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης!

Με άλλα λόγια, συζητάμε για μια κινητοποίηση... μίλια μακριά από τα υπαρκτά και τεράστια προβλήματα των ιδρυμάτων, των σπουδαστών και των αποφοίτων και επιπλέον, μια κινητοποίηση που σπρώχνει τους σπουδαστές και τους απόφοιτους στον αποπροσανατολισμό και τις αυταπάτες.


Γ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ