Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης

Αναφορά της Ενωσης Γονέων του δήμου κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή

Αναφορά για τα έντονα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Γιάννουλης Λάρισας κατέθεσαν στη Βουλή για την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αποστόλης Νάνος και Γιάννης Πρωτούλης. Οι βουλευτές κατέθεσαν ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Γιάννουλης, όπου καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα των σχολείων και αναφέρεται ότι σε πολλές περιπτώσεις «οι συνθήκες φοίτησης προσομοιάζουν με συνθήκες σταβλισμού»!

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία των γονιών:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, που φιλοξενεί πάνω από 230 μαθητές, στεγάζεται σε κτίριο του 1923! Λόγω έλλειψης αιθουσών ο δήμος νοικιάζει αίθουσα εκτός του σχολείου, η οποία όμως είναι επίσης ακατάλληλη και επικίνδυνη καθώς πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση!

Το 2ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης είναι δυναμικότητας 50 παιδιών και στεγάζει 100. Για να καλυφθούν οι ανάγκες είχε διατεθεί στο νηπιαγωγείο αίθουσα του 2ου Δημοτικού, όμως τώρα το Δημοτικό χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο αυτή την αίθουσα αφού οι μαθητές του έχουν επίσης αυξηθεί και φτάνουν τους 250.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γιάννουλης συστεγάζονται και ο αριθμός των μαθητών επίσης υπερκαλύπτει τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.

Το κτίριο του Νηπιαγωγείου Φαλάνης επίσης δεν επαρκεί για τα 88 παιδιά που φιλοξενεί, ενώ μέρος του οικοπέδου του νηπιαγωγείου έχει παραχωρηθεί στο Δημοτικό και χρησιμοποιείται ως γήπεδο, με αποτέλεσμα τα παιδιά του νηπιαγωγείου να μην έχουν χώρο να κινηθούν και... να βγουν λίγο στον ήλιο!

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης συστεγάζονται σε ένα κτίριο του 1912(!) στο οποίο έχουν γίνει προσθήκες αιθουσών που είναι όμως μικρές και συχνά πλημμυρίζουν.

Αντίστοιχα μικρό, σύμφωνα με τους γονείς, είναι και το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ