Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Δημόσια και δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές

Πέτροβας Σπύρος

Τη διακοπή του δρομολογίου που μετέφερε μαθητές από το Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) Αργοστολίου μέχρι το ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα χωριά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. «Εστω κι αν το δρομολόγιο γινόταν μέχρι τώρα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και όχι με ειδικό σχολικό δρομολόγιο», το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κ-Ι διαμηνύει προς κάθε αρμόδιο την απόφασή του να κινητοποιηθεί για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, τίθεται το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στις μεταφορές. «Για το μεν Αργοστόλι ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε καν η στάση αστικού δρομολογίου για τα κοντέινερς του "Ξενία" που επανειλημμένα έχει διεκδικηθεί από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου. Απαράδεκτα φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλα σχολεία του νομού. Υπάρχουν μαθητές που αναγκάζονται να σηκώνονται στις 6 το πρωί για να είναι σχολείο στις 8 και μαθητές που επιστρέφουν στις 4 το απόγευμα σπίτι τους, εξαιτίας των ρυθμίσεων σε σχολικά δρομολόγια. Προβλήματα είχαμε και στη διασφάλιση του 100% της μετακίνησης των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι ζητούμενο παντού», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Κ-Ι χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις πολιτικές υποχρηματοδότησης που δυναμιτίζουν τις μεταφορές των μαθητών συνολικά.

Και, μεταξύ άλλων, απαιτεί:

Ενα σύστημα δημόσιας και δωρεάν μεταφοράς, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση, για όλους τους μαθητές. Συνοδοί σε όλα τα σχολικά δρομολόγια και αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ιδιαίτερη φροντίδα για τον έγκαιρο συντονισμό της μεταφοράς όλων των μαθητών. Στο σημερινό σύστημα μεταφοράς να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος εξαιτίας εμποδίων στη μετακίνηση. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών ΑμΕΑ. Οι γονείς να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε ανάγκη μεταφοράς, ούτε να εξαναγκάζονται να καλύψουν με δικά τους μέσα τα προβλήματα που δημιουργούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ