Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Χρωστά μισθούς μηνών

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι

Το αγωνιστικό παράδειγμα των συναδέλφων τους στα Γιάννενα ακολουθούν οι εργαζόμενοι και στο Βοτανικό
Το αγωνιστικό παράδειγμα των συναδέλφων τους στα Γιάννενα ακολουθούν οι εργαζόμενοι και στο Βοτανικό
Σε «τροχιά» κινητοποιήσεων μπαίνουν οι 30 περίπου εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ελαστικών και πλαστικών εξαρτημάτων «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» στο Βοτανικό, οι οποίοι βρίσκονται από χτες σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών και δώρο Χριστουγέννων.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, η εργοδοσία τους χρωστάει μισθούς από το Φλεβάρη του 2009 (σ.σ. 6.000, 7.000, 8.000 ευρώ στον καθένα) επικαλούμενη αδυναμία πληρωμής. Μετά από 3μηνη επίσχεση εργασίας το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν με τη διοίκηση ότι από Σεπτέμβρη θα πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα και σταδιακά τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Ωστόσο, η εργοδοσία τους πλήρωνε με καθυστέρηση κάθε μήνα μόνο μετά από πιέσεις, δεν τους έδωσε «δραχμή» από τα δεδουλευμένα, ούτε καν το δώρο.

Οι εργαζόμενοι παραδειγματισμένοι και από τον νικηφόρο πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων τους στα Γιάννενα είναι αποφασισμένοι να κινηθούν αγωνιστικά το επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν από την εργοδοσία και την κυβέρνηση όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ