Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Προαναγγέλλει νέες ανατιμήσεις

Με τον εκβιασμό «ή θα φαλιρίσει η ΔΕΗ ή θα πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρ. Ζερβός εξήγγειλε και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από το 2011, σε συνέχεια πρόσφατων αντίστοιχων εξαγγελιών της υπουργού Περιβάλλοντος. Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοζάνη ο Αρ. Ζερβός επανέλαβε το πρόσχημα της επιβάρυνσης της ΔΕΗ με 1,3 δισ. ευρώ από το 2013 και μετά για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, για να δικαιολογήσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ανατιμήσεις. Οι δηλώσεις αυτές βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι «τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη» και άρα «υπάρχει ανάγκη για... ορθολογικοποίησή τους». Αυτό είπε πρόσφατα η αρμόδια υπουργός, προεξοφλώντας, ουσιαστικά, ότι το κόστος των ρύπων θα πληρώσουν τα νοικοκυριά με αυξήσεις στα τιμολόγια της τάξης του 30% το χρόνο από το 2014 και μετά.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Επιχείρησης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την «Πτολεμαΐδα 5» συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις. Σε ό, τι αφορά τη δημιουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας «Μελίτη 2» επανέλαβε ότι η θέση της ΔΕΗ παραμένει σταθερή, αλλά ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του ορυχείου της Βεύης από την κυβέρνηση.

Τέλος, ο Αρ. Ζερβός ανέφερε ότι σύντομα θα τεθούν εκτός λειτουργίας μερικές από τις παλιότερες και πιο ρυπογόνες μονάδες στην περιοχή, αρχής γενομένης από την «Πτολεμαΐδα 2».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ