Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΛΦΑΔΕΛΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΚΑΛΦΑΔΕΛΗΣ ΤΑΣΟΣ
φωτό

Στη μνήμη του λεβέντη αγωνιστή, ατρόμητου αετού της Ρούμελης, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΩΚΟΥ (ΚΑΛΙΑ) και στα 32 ισάξια παλικάρια του που έδωσαν τη ζωή τους στις 5 Γενάρη 1944 εκεί στην Αγία Τριάδα της Καλοσκοπής, κοντά στο Μαυρολιθάρι, πολεμώντας τους κατακτητές για την λευτεριά της πατρίδας μας και ένα καλύτερο τρόπο ζωής του λαού μας.

Στη μνήμη του, προσφέρω σαν ελάχιστο φόρο τιμής 30 ευρώ στο ΚΚΕ για τους νέους αγώνες του για ένα καλύτερο μέλλον του λαού μας. Γι' αυτούς που αγωνιστικά έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο, την ίδια τη ζωή τους. Αθάνατοι!

Ενας αδελφικός συναγωνιστής τους!

***

φωτό

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, μέλους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, οι σύντροφοί της προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Περισσού - Σαφράμπολης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Ενας χρόνος έκλεισε στις 22.12.2009 από τότε που χάσαμε την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα και συντρόφισσα ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η οικογένεια του συντρόφου Λάζαρου Σπυρόπουλου προσφέρει στη μνήμη της μέσω της ΚΟΒ Φλώρινας, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος το ποσό των 200 ευρώ.

Λάζαρος Σπυρόπουλος και οι κόρες Ισμήνη Σπυριδωνίδου και Ελένη Κυριακίδου.

***

φωτό

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗ, η Μελίνα Φράγκου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΜΜΕ της ΚΟΑ.

 ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συντρόφου ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλυβίων.

Οικογένεια Γεωργακάκη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τη Μεσσηνία, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΡΑΒΟΥ, που πέθανε το 2004 και της συζύγου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΡΑΒΟΥ που πέθανε το 2009, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Απόγονοι ΕΠΟΝ-ΔΣΕ

***

φωτό

Στη μνήμη του στελέχους του ΚΚΕ, δικηγόρου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, εξαδέλφου των προηγούμενων αγωνιστών από το Μελιγαλά Μεσσηνίας που σκοτώθηκε παραμονές Χριστουγένων του 1947 στο Πεντώριο Δωρίδας, προσφέρω 100 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Ο Βασίλης Μπράβος υπηρέτησε επάξια το λαϊκό κίνημα κατά την περίοδο της ΕΑ από υπεύθυνες θέσεσις που του ανατέθηκαν. Υπήρξε πολιτικός καθοδηγητής του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Μεσσηνίας και προϊστάμενος του γραφείου πληροφοριών του Συντάγματος και της ΟΠΛΑ Μεσσηνίας. Επίσης, Λαϊκός Επίτροπος του δικαστηρίου στην Καλαμάτα που δίκασε τους συνεργάτες των κατακτητών. Πήρε μέρος, με το 9ο Σύνταγμα, στις μάχες της αδούλωτης Αθήνας το Δεκέμβρη του '44 στην περιοχή Κολωνού. Μετά τη Βάρκιζα με τις διώξεις έφυγε για το Μπούλκες. Υπήρξε υπεύθυνος του ιδεολογικού και συνδικαλιστικού τομέα της κομματικής σχολής στελεχών και συνεργάτης της εφημερίδας «Φωνή του Μπούλκες». Το Μάη του '47, μοναρχικοί και χίτες τρομοκράτες σκότωσαν στο Μελιγαλά τους γέροντες γονείς του ενώ κοιμούνταν. Το Φθινόπωρο του 1947 περνάει στην Ελλάδα επικεφαλής πολιτικός επίτροπος της ηρωικής αποστολής Πελοποννησίων στελεχών, με το ψευδώνυμο «Μοράβας», για να επανδρώσουν τα τμήματα του ΔΣ Πελοποννήσου. Γυρίζοντας από το Γαλαξίδι, όπου είχε πάει μαζί με τον Γκίκα Φράγκο, τον Κώστα Κανελλόπουλο και το Μάμαλη για να βρουν πανί και να το τοποθετήσουν σε ένα καΐκι πεταμένο χωρίς μηχανή, στην περιοχή της Βιτρινίτσας, με σκοπό να περάσει η αποστολή στην Πελοπόννησο, έπεσε σε ενέδρα λόχου του στρατού στο χωριό Πεντεώρια και σκοτώθηκε μαζί με το Γκίκα Φράγκο. Μετά το θάνατο του Βασίλη Μπράβου που προοριζόταν για τη θέση του πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας Πελοποννήσου και του Γκίκα Φράγκου που θα αναλάμβανε διοικητής της Μεραρχίας, το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ, τοποθέτησε διοικητή τον αείμνηστο Στέφανο Γκιουζέλη. Ενώ ο Βαγγέλης Ρογκάκος τίμησε με απαράμιλλο ηρωισμό τη θέση του πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ
Μέλος της θρυλικής ΕΠΟΝ, περιοχής Δωρίδας

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΦΑΝΗ ΤΕΠΕΛΗ, η κόρη του Μάγδα Γιαπιτζάκη προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των συντρόφων, φίλων και συναδέλφων μου στο υπουργείο Γεωργίας ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ και ΤΑΣΟΥ ΚΑΛΦΑΔΕΛΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Θύμιος Κατσένιος

***

φωτό(Χαλιώτης)

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου μου συντρόφου προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Τασία Μικρώνη-Χαλιώτου

***

φωτό

Στη μνήμη των: ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΟΚΛΑΜΑΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΛΟΥΛΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ(σύζυγος Δημήτρη), τα αδέλφια τους: Νικόλας και Δημήτρης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ 100 ευρώ.


 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΡΑΒΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΡΑΒΟΥ

ΜΩΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ (ΚΑΛΙΑΣ)
ΜΩΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ (ΚΑΛΙΑΣ)

ΧΑΛΙΩΤΗΣ
ΧΑΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2020-12-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-01-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-02-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-02-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ