Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Μονόδρομος η αγωνιστική στράτευση

Κάλεσμα στα συνταξιουχικά σωματεία να δυναμώσουν, τη νέα χρονιά, ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους, δίνοντας καθημερινά τη μάχη της καλύτερης οργάνωσης όλων των συνταξιούχων στον αγώνα από κοινού με τα εργατικά σωματεία και με βάση το πλαίσιο του ταξικού κινήματος για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

«Οταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις αντεργατικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές τους έχουν κατακρεουργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων», τονίζει η Ομοσπονδία, «όταν ως αποτέλεσμα των τριών αντιασφαλιστικών νόμων πέραν των άλλων το 75% των συνταξιούχων παίρνει κάτω από 650 ευρώ σύνταξη. Οταν με τα διάφορα ψίχουλα πτωχοκομείου και τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης πάγωσαν και αυτές οι πενιχρές συντάξεις. Οταν η Υγεία ιδιωτικοποιήθηκε, εμπορευματοποιήθηκε και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις και καταληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οταν τα ποσοστά συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων έχουν γίνει βραχνάς, όταν περιμένεις μήνες στις λίστες και στην ιατρική εξέταση, χρειάζεται περίσσιο θράσος (και στη σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι περισσεύει) να εμφανίζει ως επιτυχία ότι θα διαθέσει μερικά ακόμα ψίχουλα για το ΕΚΑΣ, όταν είναι γνωστό ότι και αυτό ακόμα το πενιχρό επίδομα το παίρνουν ένα μικρό ποσοστό συνταξιούχων», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι η στράτευση στον αγώνα με ταξικό προσανατολισμό είναι μονόδρομος. Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές του πτωχοκομείου, είναι κομμένες και ραμμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και στοχεύουν στην ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ