Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ασταμάτητη μάχη κατά των απολύσεων

Στη ΧΡΥΣΠΑ η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις δύο απολύσεις και να δώσει τα αναδρομικά που χρωστούσε

«Ασπίδα» απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από τη χτεσινή παρέμβαση στη «Newsphone»)
«Ασπίδα» απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από τη χτεσινή παρέμβαση στη «Newsphone»)
Στην ανάκληση δύο απολύσεων μετά από άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου εργαζομένων στο Φάρμακο και τη στήριξη των εργαζομένων υποχρεώθηκε χτες η φαρμακευτική εταιρεία ΧΡΥΣΠΑ στην Παλλήνη. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης έδωσε στους εργαζόμενους τα αναδρομικά δύο χρόνων που τους όφειλε. Η εταιρεία επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες και προσπάθησε να μην προκληθούν αντιδράσεις, με τον ισχυρισμό πως αν γίνουν περικοπές δε θα καθυστερεί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο ξεκαθάρισαν πως δε θα γίνουν δεκτές οι απολύσεις και πως θα κινητοποιηθούν αγωνιστικά.

Δυναμική παρέμβαση έξω από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών NEWSPHONE ενάντια στις 20 απολύσεις πραγματοποίησαν χτες απολυμένοι, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες μαζί με το κλαδικό τους συνδικάτο (ΣΕΤΗΠ). Οι απολυμένοι καταγγέλλουν πως η εταιρεία προχώρησε στις απολύσεις όσων δούλευαν με κάπως καλύτερους όρους (7 ευρώ την ώρα, επιδόματα κλπ.), επειδή «κόστιζαν», ενώ στην πραγματικότητα «εμείς βγάζουμε σε μία μέρα τα τριπλά απ' ό,τι πληρωνόμαστε για ένα μήνα...», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Ευόσμου πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους Περιφερειακούς Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Νομού Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τις εκδικητικές απολύσεις τριών συμβασιούχων εργαζομένων. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση την Τρίτη 5 Γενάρη στην πλατεία του Ευόσμου. Θυμίζουμε ότι οι τρεις απολυμένες επί επτά (7) χρόνια δούλευαν ως συμβασιούχοι στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου και απολύθηκαν τον Ιούνη, πριν τη λήξη της σύμβασής τους και ενώ αναμενόταν η απόφαση του ΑΣΕΠ για τη μονιμοποίησή τους. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, «η απόλυσή τους έχει εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή πάλεψαν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδίκησαν μαχητικά, με επίσχεση εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Στην απόλυση μιας απεργού και ακόμα μίας εργαζόμενης προχώρησε προχτές και η διοίκηση της ιδιωτικής κλινικής «Παντοκράτορας», στο κέντρο της Αθήνας, επειδή, όπως είπε, «διασαλεύτηκε το κλίμα συνεργασίας... Χτες, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και συναφών χώρων, η ΟΣΝΙΕ και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας προχώρησαν σε κινητοποίηση στην εργοδοσία αλλά και στο υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δε θα περάσει και απαντώντας στην επιχείρηση τρομοκράτησης που συνεχίστηκε και χτες, με την κλήση της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ