Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ - «AEGEAN WIND»
Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα

Τις επόμενες δύο μέρες αναμένεται να επαναπατριστούν οι σοροί των 9 ναυτεργατών, ανάμεσά τους και των τριών Ελλήνων, οι οποίοι ανήμερα των Χριστουγέννων προστέθηκαν στις εκατόμβες που έχει ανοίξει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όταν άρπαξε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το κομοδέσιο του ελληνικού φορτηγού πλοίου «AEGEAN WIND» των εφοπλιστών Κουμάνταρου. Στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά καθώς έπλεε 123 μίλια βόρεια από τις ακτές της Βενεζουέλας. Τρεις μέρες μετά το ρυμούλκησαν στο Κουρασάο των Ολλανδικών Αντίλων, παρά το γεγονός ότι η Βενεζουέλα ήταν πιο κοντά.

Στο Κουρασάο έγινε ιατροδικαστική εξέταση, της οποίας τα αποτελέσματα μένουν άγνωστα, όπως άγνωστο μένει και ποιοι επέβλεψαν τη διαδικασία. Στη συνέχεια οι αρχές του Κουρασάο επικαλέστηκαν λόγους υγιεινής, ανακοινώνοντας ότι αποφάσισαν να καούν εκεί οι σοροί. Εμπλοκή που «λύθηκε», μεν, ωστόσο μένει άγνωστο αν οι σοροί των Ελλήνων ναυτεργατών θα εξεταστούν εκ νέου εδώ στα πλαίσια της διερεύνησης των περιστατικών του πολύνεκρου φονικού.

Πάνω στο πλοίο παραμένουν οι δύο αξιωματικοί πραγματογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ο ένας εξειδικευμένος σε θέματα πυρασφάλειας, χωρίς όμως να υπάρχει ενημέρωση για το αντικείμενο του ελέγχου. Το υπουργείο εξακολουθεί να μη δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τα συστήματα ασφάλειας, ελέγχου και μηχανισμούς πυρασφάλειας που έπρεπε, σύμφωνα με τους κανονισμούς, να διαθέτει το πλοίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ