Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ»
Σε αδιέξοδο με την ανοχή της κυβέρνησης

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγάλη απεργία που έγινε στις 17 Δεκέμβρη
Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγάλη απεργία που έγινε στις 17 Δεκέμβρη
Σε παράσταση διαμαρτυρίας και τριμερή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και την εργοδοσία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη, έχουν πάρει μόνο το δώρο Χριστουγέννων, ενώ, παράλληλα, εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Στην τριμερή συνάντηση, η εργοδοσία, αν και παραδέχτηκε πως θα λάβει συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο διάστημα από έργα που έχουν γίνει και από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εντούτοις δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου απέρριψε το αίτημα για καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, με το πρόσχημα ότι δεν έχει λεφτά. Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο το κράτος θα καλύπτει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, εξασφαλίζοντας στις επιχειρήσεις τσάμπα εργατικά χέρια. Αρα λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού πάνε...

Οι εργαζόμενοι, μετά κι από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας και να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, έχοντας σταθερά στο πλευρό τους το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». «Είμαστε εγκλωβισμένοι», έλεγαν στον «Ρ». «Ολο το 2009 έχουμε πληρωθεί δυο φορές. Μία τον Αύγουστο και άλλη μία μέσα στο φθινόπωρο». «Εχουμε παιδιά, εγώ μένω σε ενοίκιο με 450 ευρώ το μήνα, φως, νερό, λογαριασμοί... Πώς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ