Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ»
Προκλητική η εργοδοσία

Με ταξικό συντονισμό απαντούν οι εργαζόμενοι

Προκλητική ήταν χτες η εργοδοσία του «ΚΑΡΙΠΙΔΗ», μετά και την τριμερή συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία.

Η εργοδοσία, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως το εργοστάσιο αντιμετωπίζει πρόβλημα διότι ...οι εργάτες έκαναν επίσχεση, όταν την ίδια στιγμή, τους χρωστά μέχρι και 8.000 ευρώ στον καθένα, δηλαδή από τέσσερις μέχρι και οκτώ μήνες! Και, σα να μην έφτανε αυτό, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά επιπλέον κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλεύουν κανονικά αλλά να πληρώνονται μόνο όταν ... μπορεί η ίδια. Είπε, δε, πως αν δεν τους αρέσει αυτό, τότε μπορούν να παραιτηθούν! Στην ουσία, δηλαδή, τους εξωθεί σε παραίτηση, συνεχίζοντας τα παιχνίδια σε βάρος τους. Η εργοδοσία ανακοίνωσε επίσης στους εργαζόμενους πως το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα γίνει η νέα τριμερής συνάντηση. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, δεν απάντησε στο αίτημα των εργαζομένων για καταβολή έκτακτου επιδόματος.

Οι εργαζόμενοι μετά κι από αυτές τις εξελίξεις, δεν έχουν άλλο δρόμο από τη συσπείρωση και τον ταξικό ανυποχώρητο αγώνα. Συνεχίζουν τον αγώνα τους περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις, ενώ, χτες, εκτός από τους εργαζόμενους του «ΚΑΡΙΠΙΔΗ», στο εργοστάσιο του Βοτανικού, είχε έρθει και αντιπροσωπεία των εργαζομένων από το εργοστάσιο στα Γιάννενα. Την ερχόμενη Τρίτη, οι εργαζόμενοι των εργοστασίων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, στη διάρκεια της νέας τριμερούς. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρίσκεται το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ