Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Παναγροτικό συλλαλητήριο

Σε Παναγροτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Γενάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς καλεί η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά του νομού οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 12 Γενάρη, καλώντας αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο. Ηδη ο Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων που αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, καλεί με τη σειρά του τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να δώσουν δυναμικό «παρών» με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να παλέψουν ενάντια στην επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών αγροτών και να «πετάξει» από την αγροτική παραγωγή αυτούς που θεωρεί ότι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφων αλλά και των υποταγμένων και νόθων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ, της τοπικής ΟΑΣ.

«Με βάση αυτή την πολιτική - αναφέρεται στην ανακοίνωση- στο νομό Χανίων θα μείνουν μόλις 1.470 αγρότες (αυτό σας το κρύβουν συνειδητά). Το ξεπέταγμα των υπόλοιπων από την αγροτική παραγωγή θα ξεκινήσει από 1/1/2010 με τον "έλεγχο υγείας της ΚΑΠ" και το κόψιμο των επιδοτήσεων των μικρών παραγωγών.

Οι τιμές στα βασικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του νομού πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Το λάδι κατρακύλησε στα 2 ευρώ ενώ τα εσπεριδοειδή δεν πουλιούνται καν. Η απάντηση του υφυπουργού κ. Καρχιμάκη στο αίτημα για εγγυημένες τιμές ήταν ψυχρή: "μια τιμή υπάρχει, αυτή της ελεύθερης αγοράς". Ιδια είναι η αντιμετώπιση και στο αίτημα για αποζημίωση της κατεστραμμένης παραγωγής του ελαιοκάρπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ