Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Απλήρωτοι οι σιτοπαραγωγοί

Με «άδειες τσέπες» θα υποδεχτούν το νέο χρόνο χιλιάδες παραγωγοί σκληρού σιταριού της Λάρισας και των Φαρσάλων, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι επιδοτήσεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Γεωργίας και της Νομαρχίας Λάρισας είχαν υποσχεθεί ότι εντός του 1999 θα πάρουν τις επιδοτήσεις.

Οι αγρότες διαπιστώνοντας για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται από την κυβέρνηση, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους και απαιτούν την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, καθώς η κατάσταση που βιώνουν είναι τραγική, ιδιαίτερα μετά την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς στον τομέα των σιτηρών που συναποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.

Απλήρωτοι και οι χαλαζόπληκτοι της Καρδίτσας

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει και οι αγρότες της επαρχίας Σοφάδων και άλλων περιοχών της Καρδίτσας, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν τον Αύγουστο από το χαλάζι. Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα για την αποζημίωσή τους βρίσκονται στην ΑΤΕ από τα μέσα Δεκέμβρη, δεν έχουν πάρει δραχμή καθώς η τράπεζα παρακρατά παράνομα το 80% των χρημάτων, έναντι χρεών που έχει δημιουργήσει στους παραγωγούς η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ