Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Καλεί σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική

Ξεκινά σήμερα το 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Την ανάγκη ρήξης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων της ΔΕΗ και το συντονισμό τους με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συνεργασία» στη διακήρυξή της για το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Ενα Συνέδριο το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, σημαδεύεται από πρωτόγνωρη νοθεία (βλ. χτεσινό «Ρ»).

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει ότι η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αποτυπώνεται στην ίδια τη ΔΕΗ, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χτυπά όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στο σύνολο των εργαζομένων. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γενικεύονται και στη ΔΕΗ, ενώ η ένταση της επίθεσης αποτυπώνεται στα νέα φορολογικά βάρη γενικά στα λαϊκά στρώματα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση έντασης της ταξικής πάλης. Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξικές δυνάμεις θα καταθέσουν στο Συνέδριο την πρότασή τους για κήρυξη απεργίας στις 10 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ