Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 76 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Γιάννενα - Αθήνα

Η πρώτη αγωνιστική απάντηση δόθηκε χτες

Την επαναπρόσληψή τους, το δικαίωμά τους στην εργασία απαίτησαν και υπερασπίστηκαν χτες, με κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με Ειδικές Ανάγκες που δουλεύουν σε δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ιωαννιτών. Οι 76 εργαζόμενοι ΑμΕΑ που πετιούνται στο δρόμο από τη δημοτική αρχή της ΝΔ με τη λήξη των προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, πως θα παλέψουν για την υπεράσπιση της εργασίας και συνολικά των δικαιωμάτων τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση κλιμακώνουν τη δράση τους και προβαίνουν σε νέα κινητοποίηση, σήμερα στις 10 π.μ., στο δημαρχείο.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή χτες γνωστοποίησε πως τα ΔΣ των 3 από τις 4 δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑΙ, ΟΝΑΔΙ, ΑΔΕΙ) όπου δούλευαν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την παράταση της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας. Δηλαδή, προκρίνουν το φαύλο κύκλο της ελαστικής απασχόλησης, δεν προσδιορίζουν καν το χρόνο και την ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης και προκλητικά προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που ζητούν σταθερή εργασία.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία επαναύπαση, να μην εφησυχάσουν από τους ελιγμούς της δημοτικής αρχής, στο φόντο μάλιστα των νέων αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται μέσα από τη διοικητική μεταρρύθμιση «Πρόγραμμα Καλλικράτης». Με την οποία το αστικό κράτος επιδιώκει να χτυπήσει ακόμη παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος και των παροχών κοινωνικών υπηρεσιών που αποτελούν αποκλειστικά αρμοδιότητα του κράτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση η παράταξη στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ «Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να αγωνιστούν για την επαναπρόσληψή τους, για μόνιμη και σταθερή εργασία, τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανακοίνωση στην ίδια κατεύθυνση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, θυμίζει ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο πρόσφατο συνέδριο απέκλεισε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ιωαννίνων γιατί έγραψε συμβασιούχους στη δύναμή του.

Σε ξεσηκωμό για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καλεί και η Ενωτική Συνδικαλιστική ΑμΕΑ. Μάλιστα, σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ