Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέτωπο αλληλεγγύης στους απεργούς αλιεργάτες

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» διαδήλωσαν χτες, στη Θεσσαλονίκη, εργάτες από διάφορους κλάδους, απαντώντας στην πολύμορφη επιχείρηση τρομοκρατίας των απεργών

Οποιος τα βάζει με τους αλιεργάτες, τα βάζει με την τάξη μας ολόκληρη, δήλωσαν χτες οι διαδηλωτές

MotionTeam

Οποιος τα βάζει με τους αλιεργάτες, τα βάζει με την τάξη μας ολόκληρη, δήλωσαν χτες οι διαδηλωτές
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Αιγύπτιων αλιεργατών εξέφρασαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Οι αλιεργάτες που ήρθαν μαζικά από τη Μηχανιώνα δήλωσαν ότι συνεχίζουν την απεργία τους, διεκδικώντας μισθούς που να ανταποκρίνονται στη σκληρή δουλειά που κάνουν, επιτρέποντάς τους να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους.

Μιλώντας εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κατήγγειλε την απόφαση του δικαστηρίου που κάνει δεκτό το αίτημα των μεγαλοπλοιοκτητών να κηρυχτεί παράνομη η απεργία που είχε κηρύξει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. «Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, σε 10 ώρες από τη στιγμή που κατέθεσαν την αγωγή οι εργοδότες, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη την απεργία!», είπε. Παράλληλα ανήγγειλε ότι ήδη οι αλιεργάτες επέδωσαν στους πλοιοκτήτες το εξώδικο για πραγματοποίηση απεργίας με απόφαση του Συλλόγου Αιγύπτιων Αλιεργατών Μηχανιώνας, που δημιουργήθηκε στη διάρκεια αυτού του πολυήμερου αγώνα. Ακόμη, κατήγγειλε την εργοδοσία ότι στην προσπάθειά της να σπάσει την απεργία έχει εξαπολύσει τρομοκρατία και επιδίδεται σε τραμπουκισμούς στους δρόμους της Μηχανιώνας όχι μόνο σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και σε βάρος τοπικών στελεχών του ΠΑΜΕ. «Ζητάνε από τους αλιεργάτες να δεχτούν οι μισθοί τους να πέσουν από τα 1.200 ευρώ στα 300 και μαζί θέλουν οι εργοδότες να φέρουν νέες στρατιές σκλάβων από άλλες χώρες», σημείωσε.

Ενορχηστρωτής της επίθεσης της εργοδοσίας - κατήγγειλε - είναι η ίδια η κυβέρνηση που με τα παπαγαλάκια της και τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στα εργοδοτικά σωματεία ζητά από τους αλιεργάτες να σκύψουν το κεφάλι. Ακόμη καταδίκασε την προσπάθεια στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. που ζητούσαν από το λαό της Μηχανιώνας να υπογράψει κείμενο με το οποίο καλούνταν οι Αιγύπτιοι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τη Μηχανιώνα. «Κανείς δεν υπέγραψε, γιατί ο λαός της περιοχής γνωρίζει ότι αυτοί που εκβιάζουν, που βρίσκονται πίσω από αυτή την πρωτοφανή αντεργατική επίθεση είναι 5-6 μεγαλοπλοιοκτήτες», επισήμανε.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του σωματείου των Αιγυπτίων αλιεργατών ευχαρίστησε τον εργαζόμενο λαό, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης για την καθοριστική υποστήριξη που προσέφεραν στον αγώνα τους, που θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη, όπως τόνισε.

Ακολούθησε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες να είναι στην κεφαλή της πορείας και με κυρίαρχο το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη κι όχι του κεφαλαιοκράτη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανενόχλητοι οι πλοιοκτήτες (2010-03-25 00:00:00.0)
Δεν παραδίνονται (2010-01-26 00:00:00.0)
Ο αγώνας τους μετρά καρπούς (2010-01-08 00:00:00.0)
Μειώνουν αυθαίρετα τους μισθούς κατά 60% (2010-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ