Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Ανενόχλητοι οι πλοιοκτήτες

Αναβλήθηκε για τις 14 του Απρίλη η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε το Σωματείο των Αιγύπτιων αλιεργατών Μηχανιώνας ενάντια στους πλοιοκτήτες για την πρόσληψη απεργοσπαστών. Η εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του συνηγόρου των πλοιοκτητών. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα δίνοντας έτσι στους πλοιοκτήτες τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσλαμβάνουν απεργοσπάστες, για να επανδρώσουν και να δουλέψουν τα σκάφη τους, τσαλαπατώντας την εργατική νομοθεσία.

Θυμίζουμε ότι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες πραγματοποιούν απεργία εδώ και 2,5 μήνες διεκδικώντας αμοιβή που να ανταποκρίνεται στη δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά τους, αλλά και να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Παλεύουν να έχουν εκπρόσωπό τους στον έλεγχο του μερτικού, μέθοδο με την οποία αμείβονται, για να σταματήσει η κλοπή σε βάρος τους που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν να πληρώνονται με 300 ευρώ το μήνα.

Αυτά τα αιτήματα αρνούνται να ικανοποιήσουν οι πλοιοκτήτες και με τη στήριξη της κυβέρνησης, του υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ, του Λιμενικού, της αστυνομίας, αλλά και των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, εντείνουν την επίθεση στους Αιγύπτιους, επιδιώκοντας να τους διώξουν από την Ελλάδα, για να τους αντικαταστήσουν με άλλους, φθηνότερους αλλοδαπούς εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ